1. Haberler
  2. Güncel
  3. Hatimoğulları Van’dan seslendi: Anadilimizde konuşmaya halaylar çekmeye devam edeceğiz

Hatimoğulları Van’dan seslendi: Anadilimizde konuşmaya halaylar çekmeye devam edeceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Dem Parti tarafında gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Kadın çalıştayında konuşan Dem Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, kadın mücadelesine yönelik her alanda saldırıların yapıldığına dikkat çekerek, buna karşı direneceklerini, kadın mücadelesini daha da geliştireceklerini söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Demokratik Yerel Yönetimler Kadın Kurulu tarafından Van’da düzenlenen ‘Yerel Yönetimler Kadın Çalıştayı’ devam ediyor. Çalıştayda söz alan  Dem Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, son zamanlarda yapılan operasyonlara dikkat çekerek, “Birkaç gün önce Van’da siyasi operasyon gerçekleşti. Dem Parti il eşbaşkanlarımız ve üyelerimiz gözaltına alındı. Dün yapılan duruşma ile serbest bırakıldılar. Buradan onlara selam gönderiyorum” dedi. Yapılan operasyonların vardığı noktaya da değinen Türkoğlu, “Siyasi soykırım operasyonlar, Kürtlerin nasıl konuşacağı, nasıl halay çekeceği, nasıl davranacağı, cenazelerini nasıl kaldıracağına müdahale etme noktasına kadar varmış durumda. Biz bu müdahaleleri asla kabul etmiyor ve buna karşı şimdiye kadar olduğu gibi mücadelemizi karalılık sürdüreceğiz” dedi.

 

mücadele çağrısı

Daha sonra konuşan Dem Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, kadın mücadelesinin toplum açısından ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Hatimoğulları, eş başkanlığın kendileri açısından vazgeçilmez bir çizgi olduğunu kaydederek, “Tüm belediyelerimizde kadın eş başkanlarımız bulunmaktadır. Mecliste kadın grubumuz bulunmaktadır. Bizim mücadelemiz bu gün başlayan bir mücadele değil. Geçmiş dönemlerden, süregelen, kesintisiz devam eden bir mücadele geleneğimiz bulunmaktadır. Bu mücadelemizi daha da geliştirerek devam ettiriyoruz” dedi.

Salonda bulunan kadın eşbaşkanlara hitaben konuşan Hatimoğulları, zaman zaman gündemleşen iktidarcı yaklaşımlara değinerek, “İktidarcı mücadeleden kadınlar olarak kendimizi koruma altın almalıyız. Bu da ideolojik mücadele ile olur” dedi.

Toplumsal cinsiyetçi kadın bakış açısına da değinen Hatimoğulları, “Hepimiz toplumsal cinsiyetçi kadın bakış açısının farkındayız. Bu anlayış ile yerel yönetim pratiğini hepimiz sergilemeliyiz” şeklinde konuştu.

Geliştirilen kadın mücadele modeline de değinen Hatimoğulları, “Kendi modelimizi İspanyadaki kadınlar da, Amerika’daki kadınlar da başka yerlerdeki kadınlar da mücadele deneyimlerimizi okumalarını istiyoruz” dedi.

İktidarın kadın politikalarına yönelik yaklaşımına da değinen Hatimoğulları, “İktidarın kadın politikalarımıza vurmak istediği darbeleri hepimiz bilmekteyiz. İstanbul Sözleşmesi bunun en belirgin örneğidir. Soyadı yasası da bunun başka bir örneğidir. Bununla kadın kazanımlarını ortadan kaldırmak istiyorlar” şeklinde konuştu.

Kayyımların kadın kurumlarını işlevsizleştirmek için başlattığı çalışmalara değinen Hatimoğulları, “Kayyımların kadın kazanımlarını yok etmek için saldırmaları boşuna değildir. Bu gün de kadın mücadelesine saldırılasının nedeni budur” değerlendirmesini yaptı.

Hatimoğulları şu şekilde konuşmasını bitirdi:

“Kadın danışma merkezleri ve kadın kurumlarının açılması oldukça önemlidir. Halen açmayan belediyelerimiz varsa bunun açılması için gerekli çalışmaları başlatılması gerekiyor. Bize karşı gerçekleştirilen saldırılara bu şekilde cevap vererek boşa çıkartabiliriz.

Kürtçeye yönelik, halay çekenlere yönelik baskı ve göz altıların oldukça arttığını görüyoruz. Yerelden merkeze kadar kendi anadilimiz, konuşmaya şarkılar söylemeye, danslar etmeye halay çekmeye devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi anadilimizden alıkoyamaz.”

Çalıştay basına kapalı olarak devam ediyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hatimoğulları Van’dan seslendi: Anadilimizde konuşmaya halaylar çekmeye devam edeceğiz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir