‘HDP kapatılırsa vekiller DEVA’dan seçime girer’ iddiasına yanıt: Topyekûn yalan

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “HDP kapatılırsa milletvekilleri DEVA’dan seçime girecek” iddiasına yanıt vererek, “Asılsız, topyekun yalan” dedi.

Eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda “Doğu’daki aşiret liderlerinden aldığını öne sürdüğü bir bilgiyi” paylaştı. Sevigen, HDP’nin kapatılması durumunda yeni bir parti kurulmayacağını ve milletvekillerinin DEVA Partisi listesinden seçime gireceğini söyledi.

Babacan iddialara yanıt verdi

DEVA Partisi Genel Başkan Ali Babacan, söz konusu iddiaları “Asılsız, topyekun yalan” olarak değerlendirdi.

Babacan, TV5’te “Konuşmadan Olmaz” programında şunları söyledi:

“Seçimler yaklaştıkça bu tür asılsız iddia ve yalanları da çok duyarız. Biz hep şunu söyledik, bu ülkede parti kapatmalarına karşıyız. Suçun ferdiliğini savunuyoruz ve varsa kanunlar karşısında suç işleyenler onların ferdi olarak cezalandırılması yine bağımsız yargı tarafından söz konusu olabilir. Bugün HDP’ye oy veren yaklaşık 5-6 milyon seçmen var. 5-6 milyon insanın iradesine ket vurmuş olursunuz. Daha önce de partiler kapatmalar yaşadı bu ülke sonuç değişti mi?

Meşru bir siyasi partiye kim terörist diyorsa asıl gerçek terörü onlar beslemiş oluyor. Dikkat edin. Burada demokratik bir çaba var. Meşru siyaset çabasını yok sayıp terör sınıfına koyduğunuzda terörü desteklemiş oluyorsunuz. ‘Siz hiç siyasetle uğraşmayın kardeşim, size siyasette alan açmayacağız’ diyorsunuz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘HDP kapatılırsa vekiller DEVA’dan seçime girer’ iddiasına yanıt: Topyekûn yalan

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir