1. Haberler
  2. Güncel
  3. HDP önünde gerginlik

HDP önünde gerginlik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla, HDP önünde toplanan grubun açıklaması sırasında gerginlik yaşandı. Yaşananlara tepki gösteren HDP Van İl Eş Başkanı Fikret Doğan, yaşananların hak arama değil, bir provokasyon olduğunu kaydetti.

Van’da, çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden ve 15 günde bir önüne gelerek açıklama yapan grubun, bugünkü eyleminde yine gerginlik yaşandı. Yoğun güvenlik önlemleri altında HDP il binası önünde toplanan grup, uzun süre slogan attı. Grubun eylemi sırasında HDP il yöneticileri ise parti binasına giriş-çıkışların aksatması üzerine, tepki amacı ile müzik çaldı. Bunun üzerine grupta bulunan bazı kişiler, hakaretler yağdırarak parti binasına girmek istedi.

‘İktidarın değirmenine su taşımaktır’

Yaklaşık 2 yıldır partilerine yönelik bir saldırının yaşandığına dikkat çeken HDP Van İl Eş Başkanı Fikret Doğan, yaşananların sistematik bir saldırı olduğunu kaydetti. Doğan, “HDP’nin Türkiye’de siyaset yapmasını istemeyen güçler bu aileleri örgütleyip ve öncülüğünü de yaparak HDP önüne getirmektedirler. Burada amaç provokatif  bir olay yaratma girişimidir. Biz bunu iki senedir yaşıyoruz. Hak arayan insanlar gelip bir kurumun önünde küfür ve hakaret edemez. Burada kesinlikle bir hak arama yoktur. Bunların tek amacı mevcut iktidarın değirmenine su taşımaktır. Bu yolun çözüm olmadığını defalarca kendilerine söyledik” dedi.

‘Yarım saat boyunca hakaretlere maruz kalıyoruz’

Yaşanan hakaretleri ve küfürleri işitmemek için müzik açtıklarını da dile getiren Doğan, “Taktir edersiniz ki, karşı taraftan hakaret ve küfür geldiği zaman, bizde insanız yani. Bizlerde karşılık verirsek bu çok farklı bir tarafa gider. Bunun önlemi için de müzik açıyoruz. Ama bu müziğe bile defalarca dava açıldı, defalarca ceza kestiler. Durum biraz bu. Ama biz her şeye rağmen bu halkın siyasetini doğru bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Onun için de, hiç kimsenin bu kirli hesaplarının tutacağını da zannetmiyoruz. Bu halk bunu biliyor. Mesela, bizim ilimiz gerçekten değişik halk kesimlerinin yer aldığı kozmopolit bir il. Bu meselenin, farklı halk kitlelerinin arasına nifak tohumları ekeceği de ortadadır. Biz bunun bilincindeyiz halkımızda bunun bilincinde. Her şeye rağmen onların izlediği bu provakatif yola gelmemek için de elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu

Grubun eylemi boyunca polis, HDP Van il binasına giden yolu trafiğe kapatarak, araç ve sivil geçişine izin vermedi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP önünde gerginlik
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir