HDP’den açıklama: Mazerete sığınmadan yenilenmek tek amacımız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçim sonrası yenilenme süreci başlattıklarını belirten HDP Sözcüsü Ebru Günay, partideki kurul toplantılarını tamamladıktan sonra gerekli eleştiri ve özeleştirileri yapıp büyük kongrelerini gerçekleştireceklerini söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin yeniden yapılanma sürecine ve netleşen çalışma takvimine dair HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Seçim sürecinde kendilerine destek veren tüm kesimlere teşekkür eden Günay, seçim sonrası yenilenme süreci başlattıklarını ifade etti. 

Günay, “Hem ülke siyaseti hem de parti çalışmalarımız açısından bir dönemi arkada bıraktık. Seçimler sonrası değerlendirme sürecimizi başlattık. Öncelikle HDK, DTK, HDP, Yeşil Sol Parti ve DBP Eş Sözcüleri ve Eş Genel Başkanlarının ortak istişare toplantılarını gerçekleştirildi. Bunun ardından HDP bileşenleri eş başkanları ve eş sözcüleri ile toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantılarda, seçim sonrası değerlendirme sürecinin hangi başlıklar ve yöntemlerle sürdürüleceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Meclis grubumuz ile kapalı grup toplantısı gerçekleştirecek. 2 Haziran’da MYK toplanacak. Ardından 4-5-6 Haziran tarihlerinde Kadın Meclisi, Parti Meclisi ve il eş başkanları toplantıları yapılarak gerekli planlamalar yapılacaktır.”

‘Temel amacımız yeni döneme hazılanmaktır’

Günay, şöyle devam etti: “Temel amacımız eleştiri özeleştiri mekanizması işleterek yeni döneme hazırlanmaktır. Genel Merkez toplantıları tamamlandıktan sonra ise halkımızla, il ve ilçe örgütlerimizle birlikte toplantılar yapılacak ve süreç bütün yönleriyle tartışılacak. Tüm bu hazırlıkların 2 temel amacı vardır: Birincisi, seçim dönemi ve öncesinde yaşanmış olan eksiklikler ve yetersizlikleri gidermek; bir eleştiri/özeleştiri mekanizmasını işleterek yanlışlarımızdan ve hatalarımızdan dersler çıkarmak.

Tek amacımız yenilenmektir

Hiçbir mazerete sığınmadan yenilenmek tek amacımızdır. İkincisi, hiçbir gerekçe ve mazerete sığınmadan yapılan muhasebenin gereklerinin yerine getirmek için kendimizi hem politikalar hem de örgütsel yapılar açısından yenilemek, yeni muhasebenin örgütsel sonuçlarını yaratmak. Seçim döneminde ileri tarihe attığımız büyük konferans-kongre sürecimizin takvimi de böylelikle yeniden işlemeye başlamıştır. Yapacağımız bu tartışma ve değerlendirmelerle büyük konferans ve kongre sürecinin içeriğini şekillendireceğiz; halkımız, üyelerimiz ve yerel örgütlerimizle birlikte büyük konferans ve kongre yolumuzu da elbetteki hep birlikte döşeyeceğiz.

Algı operasyonlarına prim vermeyeceğiz

Bu toplantılar sürecini hızla tamamlayacağız. Yolumuz bellidir; Siyasal, örgütsel ve politik yenilenmeyi sağlamak için bu dönemin muhasebesini yapmak, sahici ve onarıcı bir eleştiri-özeleştiri devresinden geçip siyasete taşıdığımız tüm güç ve iradelerle yeniden buluşmak, tazelenmiş bir bilinç ve yüksek bir moralle büyük kongreye yürümektir. Bizler örgütlü bir muhasebe dönemini herhangi bir algı operasyonuna prim vermeden tamamlayacağız. Barış, demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelemizi bir adım dahi geri atmadan daha ileriye taşıyacağız.

Bizler için yeni dönem başladı

Bu itibarla, siyasal, örgütsel ve düşünsel yeniden yapılanmayı sağlamak üzere haklarımızla değerlendirmeler yapacağız. Tüm kararlaşmalarımızı buradan çıkaracağız.  Eleştiri de özeleştiri de kurumsal sorumluluk temelinde yapılacaktır. Bu yüzden bıreysel kararlara ve bireysel inisiyatif ile bu dönem karşılanamaz, var olan yetersizlikler aşılamaz. Tüm partili arkadaşlarımıza da çağrımız şudur; Bu dönemin karşılıklı muhasebesini yapmak, sahici ve onarıcı bir eleştiri-özeleştiri sürecinden geçip siyasete taşıdığımız tüm iradeyle yeniden buluşarak, yüksek bir moralle Büyük kongreye yürüyelim. Hedefimiz budur. Yeni sürecin öznesi olmak isteyen tüm partililerimizi, emektar arkadaşlarımızı eleştiri ve özeleştiri ve yeniden yapılanma sürecine katkı sunmaya, katılmaya ve yeniden yapılanmaya çağırıyoruz. Bizler için yeni dönem başladı.

Muhasebe sürecini büyük kongreyle tamamlayacağız

Örgütlü bir muhasebe sürecini büyük konferans ve kongreyle tamamlayacağız. HDP halkın partisidir. Partimizi halkımız var etmiştir. Onun mücadelesiyle bugünlere gelmiştir. Partimiz ve bundan sonraki hedeflerimize de halkımızın gösterdiği istikamette devam edecektir. İl il, mahalle mahalle, köy köy hep birlikte bu süreci tamamlayacağız. Çok daha güçlü ve çok daha kararlı bir şekilde bu süreçten çıkacağımıza inancımız tamdır. Partimiz, değişimin iradesinin öncüsüdür. Yeni dönemde de hem bu öncülük rolümüzü sürdüreceğiz hem de halklarımızın beklediği Türkiye siyasetini değiştireceğiz.”

Günay, açıklamadan sonra gazetecilerin sorularını  yanıtladı. 

“Büyük kongre ne zaman gerçekleşecek?” sorusuna Günay, “Büyük kongre tarihi bizim halk ile yapacağımız tartışmalar sonucunda belirlenecektir. Dolayısıyla halkımızın beklentileri ve talepleri doğrultusunda bu süreç ilerletilecektir. Kısa sürede bu süreçleri tükerek daha kararlı bir şekilde mücadele hattını geliştirerek demokratik siyaset yoluna devam edeceğiz” yanıtını verdi.

Günay, Demirtaş ve cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili gelen sorulara şu yanıtı verdi: “Demirtaş’ın röportajı ile ilgili birkaç soru üst üste geldiği için ifade etmek isterim ki, bu konu üzerinden yapılan spekülatif söylemlere Demirtaş’ın kendisi de gerekli cevapları verdi. Kendisi önceki dönem Eş Genel Başkanımız. Biz bu tartışmaları yürütürken bütün parti kurullarımızla yine siyaseten HDP içerisinde ve şuanda tutuklu olan arkadaşlarımızla bir tartışma süreci yürüttük. Yine aynı şekilde HDP bileşenleri ile bir tartışma yürüttük. Bütün seçim sürecini yürütürken seçim stratejisini belirlerken de bu tartışmaları yürüterek bunları belirledik. Dolayısıyla bu konuda kendisinin (Demirtaş) cumhurbaşkanlığı adaylığı kendisinin hukuki durumu nedeniyle değerlendirilmedi. Zaten kendisiyle yapılan istişarelerde kendisinin bir kadın cumhurbaşkanı adayı önerisi vardı. Biz bu süreci örerken de hem Emek ve Özgürlük İttifakı ile yaptığımız tartışmalarda hem de kendi bileşenlerimizle yaptığımız tartışmalarda şunu ifade ettik, deprem süreciyle birlikte Türkiye siyasetinde yeni bir süreç başlamıştır ve biz tartışmalarımızı bu çerçevede gözden geçirerek bir tutum belirledik. Kendisinin özeleştiri ve eleştirileri bizim açımızdan kıymetlidir. Biz parti olarak halkımızla birlikte kongre ve konferans sürecinde hep beraber karar vereceğiz.”

Günay, Hür Dava Partisi’yle ilgili soru için de “Kabarık suç örgütleriyle birlikte olanlara karşı tavrımız değişmeyecektir” ifadelerini kullandı. 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP’den açıklama: Mazerete sığınmadan yenilenmek tek amacımız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir