1. Haberler
  2. Güncel
  3. HDP’den gözaltılar tepki: ‘Mücadelemiz sürecek’

HDP’den gözaltılar tepki: ‘Mücadelemiz sürecek’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP’ye yönelik baskılar ve cezaevinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin kitlesel açıklama yapıldı. Açıklamada, saldırılara karşı mücadelelerinin devam edeceğinin mesajı verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü partilerine yönelik baskı ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ilişkin basın açıklaması yaptı. HDP Edremit İlçe binası önünde yapılan açıklamada,  “Saldırılar ve baskılar bizleri yıldıramaz” pankartı açıldı. Grup adına açıklama HDP Tuşba ilçe eşbaşkanı Yılmaz Berki, “AKP-MHP zulüm iktidarının sopası haline gelen yargı eliyle, partimize ve muhalif kesimlere yönelik yürütülen bu saldırılar ne ilk ne de sondur. Ancak bu saldırılara karşı demokratik tepkimizi her alanda göstermeye ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

‘Yapılan saldrılar hukuk dışıdır’

Son iki hafta içinde partilerine yönelik baskıların hukuk dışı gözaltıların arttığını da hatırlatan Berki, “HDP Türkiye halklarının, kadınların, gençlerin, çocukların, yaşlıların, engellerin, işçilerin ve tüm ezilenlerin gür sesidir. Gerek Van’da Yenimahalle’de gözaltına alınan ve tutuklanan kişiler gerekse ülke genelinde Kobani kumpas davası kapsamında gözaltına alınan kişiler hakkında, hukukla izah edilebilecek tek bir iddia yoktur. Cizre ilçe binamıza yapılan saldırının da hukuk içerisinde bir karşılığı yoktur. Öte yandan il ve ilçe binalarımıza saldıran sistematik bir faşizm yürürlüktedir. AKP-MHP faşizminin, hukuku siyasete araç eden yaklaşımı halkı kutuplaştırmakta, keyfi yargılama süreçlerine ve saldırılara alan açmaktadır. Aslında tehdit edilen partimizin özgürlükçü, demokratik, barış siyasetidir” diye belirtti.

Kobani davası hatırlatıldı

“Her yönüyle paçavraya dönen Kobanî Kumpas Davasında, dünyaya rezil olan AKP-MHP iktidarı, umudunu hukuksuzluğa, zorbalığa, kayyumlara, kumpaslara ve keyfiliğe bağlamıştır” diyen Berki açıklamaya şu sözlerle devam etti. “AKP’nin iktidarda kalma umudunu, sandığa gömeceğimizin sözünü, bir kere daha halkımıza veriyoruz. Bu hukuksuzluk ve haksızlık iktidarı, bir dönem daha, ülkenin başına bela olamaz. Önceki gün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından parti yöneticilerimiz, belediye eşbaşkanlarımız, belediye çalışanlarımız, eski parti üye ve yöneticilerimizin de aralarında bulunduğu 91 kişiye yönelik yeni bir siyasi soykırım operasyonu başlatılmıştır. Bu saldırı kapsamında; Mersin, Adana, İstanbul, Diyarbakır, Urfa ve Van’ın da aralarında bulunduğu birçok kentte çok sayıda kişi gözaltına alınmıştır” diye konuştu.

‘Cezaevlerinde her hafta ölü bedenleri çıkıyor’

Son günlerde cezaevlerinde yaşanan işkenceleri hatırlatan Berki, “Her hafta siyasi tutsakların ölü bedenleri çıkmaktadır. Türkiye, hukuk ve kişi güvenliğinin olmadığı bir ülkeye dönüştürülmüştür. 12 Eylül faşizminin Esat Oktay Yıldıranlarını temsil eden siyasetin, siyasi tutsaklara işkence, saldırı ve darp iddialarının üzerini örttüğü bir süreci de yaşıyoruz. Türkiye cezaevleri, cezaevlerine, işkencehanelere dönüşmüş durumdadır. Ağır hasta tutsaklar ve siyasi tutsakların cezaevlerindeki ölümlerinin sorumlusu AKP-MHP iktidarıdır. Bizler, yaşamını yitiren her yoldaşımızın anısını ve mücadelesini yaşatacağımızın sözünü veriyoruz. Nerede ve ne zaman olursa olsun bu siyasi cinayetlerin sorumluları hesap verecektir. Bizler biliyoruz ki;  Kendilerine saray sofralarında yer beğenen iktidar ve yandaşlarının bu haksız düzenini sonlandıracağız. Gözaltılar, tutuklamalar ve iktidarın politikalarıyla ölümüne yol açtığı yoldaşlarımızın şehadeti, partimizin ve halkımızın mücadelesini büyütmüştür, daha da büyütecektir. Sözü daha uzatmadan şunu söylüyoruz. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, sandık geldiğinde AKP-MHP iktidarı gidecek ve politikalarının hesabını verme dönemi başlayacaktır.” denildi.

Yapılan basın açıklaması sloganlarla son buldu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP’den gözaltılar tepki: ‘Mücadelemiz sürecek’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir