Patnos Belediyesi Eşbaşkanı: Diğer belediyeler yardım gönderirken biz neden göndermedik!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm ülkeyi yasa boğan depremin ardından başlatılan yardım kampanyalarına HDP’li Patnos Belediyesi de katıldı. Ancak belediyenin yardım tırlarına el konularak yardım toplama alanına götürülmesini Belediyesi Eşbaşkanı Müşerref Geçer değerlendirdi.

Pazartesi sabahı tüm ülkeyi yasa boğan merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 depremde binlerce insan hayatını kaybederken, onlarca şehir ise harap oldu. Depremden dolayı tüm ülke bireysel ve kurumsal olarak yardım kampanyalarına başladı. Bu kampanya yürüten kurumlardan biri de Ağrı iline bağlı Patnos ilçesinin belediye başkanlığı. Onlar da diğer tüm belediyeler gibi halkın desteği ile bir yardım kampanyası başlatıp, yardımlar topladılar. Fakat yardımların tek elden gitmesi gerektiği gerekçesiyle kaymakamlık tarafından toplanan malzemelerin bulunduğu tıra el konularak yardımların toplama alanlarına götürüldü.

Bu konu medyaya yansıyınca biz de konuyu Patnos Belediyesi Eşbaşkanı Müşerref Geçer’ e sorduk.

‘Emsal yardımlara rağmen, biz yardım gönderemedik’

Geçer, emsal teşkil eden belediye yardımları olmasına rağmen kendilerine böyle bir uygulamanın olmasına şaşırdıklarını belirtti. Yaşamını yitirenler için başsağlığı dileyen Geçer, “Belediyemizce bir yardım kampanyası başlatmıştık. Neticede insanı olarak yapmamız gereken şeylerden bir tanesi de buydu. Bunu kendi kararımızla birlikte halkımızın ve hemşehrilerimizin desteği ile başlattık. Gerçekten büyük bir ilgi vardı. Çünkü insanların bu noktada duyarlılıkları var. Yani insan ne yapalım, nasıl getirelim diye sordular. Hatta gönüllü olarak gitmek isteyen arkadaşlarımız da vardı. Bunun için ilk olarak belediye iş merkezinin önünde toplanan yardımları doldurduğumuz kamyonu yola koyduk. Yalnız kolluk kuvvetleri tarafından engelenerek, bu şekilde yardım toplanamayacağı söylendi” dedi.

Bir kamyonlarının valilik ve kolluk kuvvetleri tarafından durdurulup toplama alanlarının olduğu yere götürüldüğünü belirten Geçer şunları söyledi: “Bunu sorduğumuz da gerekçe olarak bize yardımların tek elden gitmesi gerektiği, ayrıştırılması gerektiği şeklinde sunuldu. Tabii bu halkın içinde bir tepkiye yol açtı. Çünkü emsal teşkil eden belediye yardım göndermeleri vardı. Örneğin İstanbul, Ankara, Ağrı, Diyadin ve Tutak gibi birçok belediye yardımlarını ulaştırabildiler.”

‘Böyle bir karar varsa neden sadece bize uygulandı?’

Eğer valiliğin ortak bir noktadan yardım gönderme kararı varsa bunun neden sadece kendilerine uygulandığını sorgulayan Geçer sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“El konulan tırımızla birlikte bizler de bu soruyu sorduk haliyle. Vatandaşa, halka, mağdur olan bir yere gitmesi gereken eşyalara el koyarak belediyeler üzerinden değil de kendi ellerinden gönderilmesi gerektiğini söylediler. El konulan tırımızda temel ihtiyaçları karşılayacak; battaniye, soba ve birçok ihtiyaca cevap olacak eşyalar mevcut. Bu boyutta şunu da sormak istiyorum; Az önce de dediğim gibi birçok emsal teşkil eden belediye yardım gönderimi varken, bu paylaşımları çarşaf çarşaf sayfalarında paylaşırken, biz HDP’li Patnos Belediyesi olarak neden gönderemedik. Bugün eğer valiliğin ve kaymakamılığın böyle bir kararı varsa neden sadece bize uygulandığını sorguluyoruz. Sorgulanması da gereken bir durumdur.”

‘Siyaset zamanı değil’

Geçer son olarak hükümete ve valiliğe şu çağrıda bulundu: “Bugün bu konuda hem hükümete hem burda Ağrı valiliğine sormak istiyorum. Bugün siyasetin ‘S’sinin bile olmaması gereken bir durum varken, neden HDP’li Patnos Belediyesi’nin bu şekilde engellenmiştir?”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Patnos Belediyesi Eşbaşkanı: Diğer belediyeler yardım gönderirken biz neden göndermedik!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir