HÜDA PAR HDP’yi hedef aldı: Aldıkları oyların bazıları haram oylardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14 Mayıs’taki seçimlerde HDP’nin desteklediği Yeşil Sol Parti’nin oylarında düşüş olduğunu belirten HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, “Daha önce aldıkları oylardan bazıları haram oylardı. Türlü türlü hileleri vardı. Bu seçimde de hile yaptılar ama eskisi gibi yapamadılar” iddiasında bulundu.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Akit TV’de katıldığı programda seçimlere dair değerlendirmelerde bulundu.

Bir kamuoyu yoklaması yapmadıklarını anlatan Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin programını okuyanlar arasında kendilerine teveccühün arttığını belirtti. Partisinin seçimlerden önce denklemin dışında tutulduğunu belirten Yapıcıoğlu, hiç bir şart öne sürmeksizin Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladıktan sonra hedef alındıklarını söyledi.

Yapıcıoğlu, “Önce küçümsediler, ‘30 bin işte 50 bin oyları var’ dediler. ‘Erdoğan 50 bin oya muhtaç olmuş, bu sonun başlangıcıdır’ diye yorumladılar. Hatta gün saydılar, bazılarına parmak sallayıp asıp kesmeye başladılar ama aslında HÜDA PAR’ın denkleme dahil olmasıyla dengelerin değişeceğini belki tahmin ettiler. Sonra kamuoyu yoklamaları ile depremin ilk anındaki tepkiler onları umutlandırdı. Ama sonra depremin yaraları yavaş yavaş sarılınca tablonun tersine döndüğünü gördüler ve günah keçisi olarak HÜDA PAR’ı seçtiler” yorumunu yaptı.

CHP’nin 14 Mayıs 1950’deki seçimlerde halktan “kırmızı kart” gördüğünü ve bu tarihten beri muhalefete mahkum olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, iktidar olabilmek için diğer partilerle ittifak yaptığını ve “biz değiştik” diyerek diğer partilerin tabanına “mavi boncuk dağıttığını” söyledi.

“HDP tarafına şirin gözükmek için mavi boncuk dağıttı”

HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

“Dediler ki biz değiştik. Helalleşmeden bahsettiler. Bizim dindarla ibadetle bir sorumunuz yok dediler. Hatta tırnak içinde Kur’an-ı Kerim’i bütün ayetleri ile bilen Seyyid Kemal (Kılıçdaroğlu) oldu. Bu da yetmedi neredeyse evliya ilan edilecekti. Öbür taraftan Kürt mahallesine ya da HDP tarafına şirin gözükmek için mavi boncuk dağıttı. O da yetmedi sadece haksızca alınanlar değil bütün KHK’lıları geri alacağını söyledi. Kandil’e selam çaktı. Londra’daki tefecilere ‘ben gelirim ne isterseniz şartlarınızı yerine getiririm’ dedi. NATO’ya selam çaktı, ‘Rusya’ya karşı bütün yaptırımlarınızı yerine getiririz’ dedi.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “kadınları sahiplendirmek istiyorlar” şeklindeki sözlerine değinen Zekeriya Yapıcıoğlu, “Biz burada mali bir sahip çıkma kavramından bahsediyoruz. Kılıçdaroğlu bunu anlayamıyorsa, adaylıktan istifa etsin çünkü Türkçesi yetersiz biri devlet yönetemez. Anlayıp da bilerek söylüyorsa ahlaki problemi vardır” dedi.

“Bu seçimde de hile yaptılar ama…”

Seçime Yeşil Sol Gelecek Partisi çatısı altında giren HDP’nin oylarında yaşanan düşüşü yorumlayan Yapıcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“İnanıyorum ki bu düşüş devam edecektir. Bunun pek çok sebebi var. Bazı insanlar artık oy vermekten vazgeçti.  Hatta daha önce o partilerde yöneticilik yapan bazı insanlar bile yanlışlarını gördü. Birisi mesela mesaj atmış, diyor ki ‘bunlar kadın hakları diyor ama’… diğer ifadeleri ben burada kullanamayacağım, sıkıntılı ifadeler olduğu için. ‘Bu yüzden tövbe artık ben kendim ve ailemle birlikte size destek vereceğim’ diye mesaj atan, daha önce orada yöneticilik yapan, bazı görevlerde bulunan insanlar var. Mesajları şu anda da telefonumda duruyor.

Bunun haricinde oylarındaki düşüşün diğer bir nedeni de daha önce aldıkları oylardan bazıları haram oylardı. Türlü türlü hileleri vardı. Bu seçimde de hile yaptılar ama eskisi gibi yapamadılar. Biz sandık görevlileri arkadaşlarımızın olduğu yerlerde milletin oyuna muhafız olacağımızı söyledik. Sandığa ne girerse o çıksın, bunun da etkisi var. İhtimal ki cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın adayına destek vermelerinin de bir miktar etkisi vardır.”

Yapıcıoğlu, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde Erdoğan’ın aradaki farkı açması için yoğun bir şekilde çalışmaya başladıklarını söyledi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HÜDA PAR HDP’yi hedef aldı: Aldıkları oyların bazıları haram oylardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir