1. Haberler
  2. Güncel
  3. İBB’de İmamoğlu sonrası için hesaplar yapılırken, ‘post kavgası’ kızışıyor!

İBB’de İmamoğlu sonrası için hesaplar yapılırken, ‘post kavgası’ kızışıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olası erken seçimde İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasına karşı yerine kimin geçeceğine ilişkin hazırlıklar yapılmaya başlandı. İmamoğlu sonrası için İstanbul’dan dört belediye başkanının ismi gündeme geldi.

Erken genel seçim tartışmaları yapılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylığına kesin gözü ile bakılıyor. Gazeteci Oray Eğin’in Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’la yaptığı röportaj, CHP içinde, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığı sonrası yerine kimin aday olacağı tartışmalarını alevlendirdi.

Eğin’in erken seçim ihtimalini kastederek, “Bir buçuk sene sonra İstanbul’u yönetmeye hazır mısınız?” sorusuna “Gayet hazırım” yanıtını veren Dedetaş’ı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat kariyerist olmakla eleştirdi. Dedetaş’ın açıklaması ve Polat’ın eleştirisi, CHP içindeki İmamoğlu sonrası tartışmalarını gün yüzüne çıkardı.

Tartışılan dört isim

Halk TV yazarı İsmail Saymaz’a göre, İmamoğlu da Dedetaş’ı destekliyor. Ancak Dedetaş’ın CHP tabanında ve delegesinde etkisi ve gücü olmadığını öne süren Saymaz, bugünkü köşesinde, İBB için ismi geçen dört adayı yazdı:

“Dedetaş’ın rakibi Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat.

İki dönemdir Beşiktaş’ı yöneten Akpolat, İstanbul’un başkanları arasında parti yapısında ve tabanda en güçlü isim.

CHP İl Başkanı Özgür Çelik ile Kartal, Adalar, Beyoğlu ve Avcılar belediye başkanları Akpolat’a yakın.

Dedetaş’ı eleştiren Mahir Polat, Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan ile hareket ediyor. Şahan, 31 Mart’tan önce İBB İstanbul Planlama Ajansı’nın başındaydı. Şahan’ın adı da İmamoğlu sonrası için geçiyor.

Sonuncusu Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel. Kadıköy ve Tuzla belediye başkanlarının Adıgüzel’e yakın oldukları belirtiliyor. Genel başkan yardımcılığı, MYK üyeliği ve milletvekilliği yapan Adıgüzel de tabanda tanınıyor…

CHP’yi vaktinden önce cumhurbaşkanlığı tartışmasına çekerek İmamoğlu-Yavaş fay hattını harekete geçirmek neyse, İstanbul’da İmamoğlu sonrası için rekabete girişip kavgaya tutuşmak odur.

CHP’nin İstanbul’daki belediye başkanları, henüz koltuklarını bile ısıtmadan, taş taş üstüne koymadan ve eserlere imza atmadan “İmamoğlu’ndan sonrası” için tartışmaya tutuşurlarsa hem kaybeder hem kaybettirirler.”

Selvi: İmamoğlu ‘Dedetaş’ diyormuş

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de bugünkü yazısında aynı konuyu ele aldı. Selvi de, İmamoğlu’nun Dedetaş’ı desteklediğini öne sürerek, yazısında şu iddiaya yer verdi:

““Ekrem İmamoğlu’nun da başarılı bir seçim kampanyası için Cumhurbaşkanlığı seçiminden 1-1.5 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa edeceği söyleniyor. Yerine ise Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ı düşünüyormuş.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB’de İmamoğlu sonrası için hesaplar yapılırken, ‘post kavgası’ kızışıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir