İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ilin valisine ‘metruk bina’ genelgesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı, Van ve 81 il valiliğine metruk binalarla ilgili yeni genelge gönderdi.

İçişleri Bakanlığı, Van ve 81 il valiliğine metruk binalarla ilgili yeni genelge gönderdi. Genelge ile ilgili valilik ve belediyelerce metruk bina olduğu tespit edilen yapıların, tespit tarihinden sonra yerleşim yeri olarak gösterilmesine müsaade edilmeyecek.

İçişleri Bakanlığı’ndan valiliklere gönderilen genelgede kamu düzeni ve güvenliğinin muhafazası, kent estetiğinin sağlanması, çevre kirliliğinin önlenmesi, uyuşturucu/uyarıcı madde temini ve kullanımı başta olmak üzere suç ve suçlu ile mücadelede kapsamında ülke genelindeki metruk binaların tespit edilmesi, iyileştirilmesi/rehabilite edilmesi, yıkılması ve bu binaların kullanımının engellenmesine yönelik tedbirler hatırlatıldı.

Bu kapsamda bugüne kadar tespiti yapılan 106 bin 792 metruk binanın yüzde 66,06’sının yıkıldığı, yüzde 15,55’ine tekabül eden 16 bin 608’inin rehabilite edildiği ve güvenlik tedbiri alındığının altı çizilerek, ülke genelindeki metruk binaların toplam yüzde 81,61’ine işlem yapıldığı, geriye kalan 19 bin 638 binanın ise yıkılma/iyileştirme çalışmalarının halen devam ettiği vurgulandı.

Genelgede ayrıca 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunun 3’üncü maddesinde yerleşim yeri adresi  sürekli kalma niyetiyle oturulan yer olarak tanımlandığı, mezkur Kanunun Adres bilgisi ve güncellenmesi başlıklı 49’uncu maddesinde il özel idareleri ve belediyelerin sorumluluk alanlarındaki adresleri bu adres standardına uygun olarak tanımlayıp adres bilgilerini oluşturmakla yükümlü oldukları kaydedildi.

Okul Kaydı İçin Metruk Binalar Gösterilmeyecek

Öte yandan metruk binaların, usulüne uygun tebligat yapılmasından kaçınanlar ile okul kaydı vb. özel sebepler nedeniyle yerleşim yeri adresi olarak gösterilmesine son verilmesi için valiliklere gönderilen
genelgede; Valilik veya belediye tarafından metruk bina olduğu tespiti yapılan yapıların, yerleşim yeri adresi olarak bildirilmesine (tespit tarihinden sonra) müsaade edilmeyeceğinin altı çizildi.
Valilikler ve belediyeler tarafından yapının metruk olduğu bilgisinin MAKS ve AKS’ye işlenmesiyle, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce metruk yapılara adres bildiriminin yapılması elektronik ortamda engelleneceği bildirildi.

Serhat News

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ilin valisine ‘metruk bina’ genelgesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir