1. Haberler
  2. Güncel
  3. İddia: Ankara’da maymun çiçeği virüsünden kişiler karantinaya alındı

İddia: Ankara’da maymun çiçeği virüsünden kişiler karantinaya alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da Etlik Şehir Hastanesi ile Bilkent Şehir Hastanesi’nde maymun çiçeği (Mpox) virüsüne yakalandığı düşünülen kişiler karantinaya alındı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, hastalık için “İnşallah ülkemize gelmez, gelirse gereğini yaparız” demişti.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun “Henüz ülkemize gelmedi” dediği maymun çiçeği (Mpox) virüsü için Ankara’da iki hastane alarma geçti.

Sözcü TV’den Serkan Alan’ın haberine göre Etlik Şehir Hastanesi ile Bilkent Şehir Hastanesi’nde bu hastalığa yakalandığı düşünülen kişiler karantinaya alındı.

Sağlık Bakanı ‘inşallah gelmez’ demişti

Sağlık Bakanı Memişoğlu, konuya ilişkin dün yaptığı açıklamada “İnşallah ülkemize gelmez, gelirse gereğini yaparız” demiş ve eklemişti:

“Maymun çiçeği şu anda ülkemizde yok, görülmedi. Bu konuda hastanelere başvuran insanlarımız oluyor. Korkuya ve paniğe gerek yok. Tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz.”

Virüs hakkında

Mpox virüsü, insan vücudunda irin dolu cilt lezyonlarına ve grip benzeri semptomlara yol açıyor. Hastalıkla genellikle hafif geçirilmekle birlikte, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ölüme de yol açabiliyor. Yeni varyantın endişe verici olmasının sebebiyse, rutin temas sırasında çok daha kolay bulaşması.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İddia: Ankara’da maymun çiçeği virüsünden kişiler karantinaya alındı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir