1. Haberler
  2. Güncel
  3. İddia: Bakanı Koca, torpil isteklerini yerine getirmediği için istifa etti

İddia: Bakanı Koca, torpil isteklerini yerine getirmediği için istifa etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Murat Ağırel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa ettiği iddiasını bakanlık kaynaklarının doğruladığını duyurdu. Koca’nın istifa etmesinin nedenlerinden biri de AKP gelen torpil isteklerini yerine getirmemesi.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa ettiği iddiasını bakanlık kaynaklarından doğrulattığını yazdı. Ağırel’in konuştuğu kaynaklara göre Koca’nın istifa etmesinin nedenlerinden biri de AKP teşkilatlarından gelen torpil isteklerini yerine getirmemesi. Ayrıca Ağırel 2-3 bakanın daha istifa edeceğini belirtti.

Ağırel bugünkü köşe yazısında, Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgileri yazdı. Koca’nın istifasının kesin olduğunu öğrendiğini ifade eden Ağırel, istifa gerekçesi olarak da kaynakların şunları aktardığını yazdı:

“Sağlık Bakanı Koca’nın istifa gerekçesi nedir diye sorduğumda ise aldığım cevap şu şekilde oldu:

“Bakanlıklar arasında dikkat ederseniz siyasetçi ve teknokrat ayrımı var. Siyasetin merkezinden gelen bakanlar parti teşkilatların isteğine olumlu cevap veriyor. Teknokrat bakanlar ise bu konuda yeterli görülmüyor. Daha açık konuşmak gerekirse Sağlık Bakanlığı bünyesinde mülakat ile göreve alınan personel yok. Hepsi sınav sonucuna göre alınıyor. Tabii bakanlık bünyesine girmek için siyasilerden istenilen yardım mevcut uygulama ile mümkün olmuyor. Bu konular yapılan teşkilat toplantılarında da dile getirildi. Hatta toplantıda Sağlık Bakanlığı’ndaki aksamalar da eleştiri konusu yapıldı. Bakan aslında o gün istifa etti.”

Yani parti teşkilatlarından gelen “torpil” isteklerinin yerine getirilmemesi ve sağlık alanında yaşanan sıkıntılar mı istifa sebebi?

“Sadece bu değil ama bir tanesi bu diyebiliriz.”

Peki, kesin istifa etti mi?

“Evet, bıraktı artık görevi.” (Kaynak)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İddia: Bakanı Koca, torpil isteklerini yerine getirmediği için istifa etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir