1. Haberler
  2. Güncel
  3. İmralı görüşmesinin ayrıntıları netleşmeye başladı: Garantör ülke

İmralı görüşmesinin ayrıntıları netleşmeye başladı: Garantör ülke

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Urfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın İmralı’da Abdullah Öcalan’la görüşmesinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Öcalan’ın görüşmede yeni dönem için 2 şart öne sürdüğü iddia edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı, “Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de konuşsun, örgütün lağvedildiğini haykırsın” çağrısının yankıları sürerken, geçtiğimiz günlerde kritik bir gelişme yaşandı.

Bu açıklamaların ardından geçtiğimiz çarşamba günü, DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, amcası Abdullah Öcalan’la İmralı’da görüştü. Ömer Öcalan görüşmeye ilişkin  sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“23 Ekim tarihinde İmralı Ada Hapishanesi’de Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdim. Bu ziyaret aile görüşmesi kapsamında gerçekleşti. Sayın Öcalan görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi: “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.” Sağlığı iyiydi ve herkese çok selamı vardı.”

Sözcü TV Muhabiri Altan Sancar’a göre, görüşme 1 saat 45 dakika sürdü. Görüşmenin tamamı Adalet Bakanlığı yetkilileri tarafından sesli ve görüntülü olarak kayıt altına aldı.

Görüşme 10 gün gecikmeli gerçekleşti

Altan Sancar “İki isim arasındaki görüşme, 10 gün gecikmeli yapılmış bir görüşme. Neden olduğuna dair taraflar bilgi paylaşmamayı tercih ediyorlar. Şunu biliyoruz: Adalet Bakanlığı, DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan’ı arıyor ve diyor ki ‘Görüşebilirsiniz’” ifadelerini kullandı.

Öcalan, iki şart sundu

Sancar’a göre, görüşmede Bahçeli’nin çağrısı da konuşulurken, PKK’nin tutuklu Lideri Abdullah Öcalan’ın iki şart sunduğunu iddia etti.

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın ilk şartından birinin “garantör ülke” diğer şartının ise “yasal güvence” olduğu ileri sürüldü.

Sancar katıldığı programda şunları söyledi:

“Gelelim işin dikkat çeken tarafına. Ne oluyor? İki şart var. Ömer Öcalan’a da iletilen iki şart. Bir, garantör ülke talebi var. Abdullah Öcalan’ın da dile getirdiği garantör ülke şartı söz konusu. Ülke adı yok.

İkinci nokta yasal güvence. Yasal güvenceden kasıt sanırım şu: Adına ‘çözüm süreci, kardeşlik projesi’ ne dersek diyelim, bunun bir yasal çerçevesi olması gibi bir talepleri söz konusu. Bu talep Ömer Öcalan’a da dile getiriliyor.”

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmralı görüşmesinin ayrıntıları netleşmeye başladı: Garantör ülke
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir