1. Haberler
  2. Güncel
  3. İpekyolu Belediyesinde 400 yakın işçi çıkarıldı: Belediyeden işten çıkarmalarla ilgili açıklama geldi

İpekyolu Belediyesinde 400 yakın işçi çıkarıldı: Belediyeden işten çıkarmalarla ilgili açıklama geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İpekyolu Belediyesi’nde çıkarılan işçiler, işlerine geri dönme talebinde bulunurken, gelişmelerin ardından İpekyolu Belediyesi Personel A.Ş.’den açıklama geldi. . açıklamada Belediyedr (500 bin-599 bin nüfusa göre) Norm Kadro Sayısı İşçi ve Memur toplamı 1.035 olması gerekirken sadece şirket personeli sayısı 1.104 kişidir” denildi.

İpekyolu Belediyesi kayyum tarafından son 6 ay içinde işe alınan 400 yakın personelin işine son verdi. İşçiler belediye önünden açıklama yaparken, konuyla ilgili İpekyolu Belediyesi Personel A.Ş. tarafından yapılan açıklamada; “Halkın beklediği kent temizliği, yol yapımı, akaryakıt alımı, park bahçe işleri, ihalesi devam eden yapım işleri ile sınırsızca kullanılan banka kredilerinin geri ödenmesine tek kuruş kalmamaktadır. Bu durumun sürdürülebilir olmadığı çok açıktır ve önlemler almayı gerektirmektedir. İşsizliği ve yoksulluğu iliklerine kadar yaşayan kentimizde herkesin sürekli-güvenceli bir işte çalışması, düzenli bir gelire sahip olması kadar doğal bir durum olamaz. Bunun yol ve yöntemi de üretim ve istihdam alanlarının oluşturulması ile mümkündür ve Genel İdarenin sorumluluğundadır” denildi.

 

“Asla bir ayrım düşüncesi olmadan…”

 

Açıklama şu ifadelerle son buldu; “Asla mesleki veya siyasi ayrım ve asla bir cezalandırma düşüncesi olmadan, sadece kent halkına hizmet de sunabilecek bir Belediye hedefi ile son 6 ay içerisinde Belediye Şirketinde işe başlatılmış herkesin işine son verilmesine derin üzüntü yaşayarak karar vermiş bulunuyoruz. Daha önceleri de (2009) yaşamış olduğumuz ve uzun olmayan bir sürede toparlanıp halkımızın hizmetine sunduğumuz Belediyelerimizi hatırlatarak durumu kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.”

 

Serhat News

Tepki Ver | mutlu2
2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İpekyolu Belediyesinde 400 yakın işçi çıkarıldı: Belediyeden işten çıkarmalarla ilgili açıklama geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    4 Mayıs 2024, 10:26

    O işçiler evlerine ekmek götürüyorlar Dı sürekli yalan yanlış haberle insanları kandırmaya çalışıyorlar yok çok zenginler yok hepsinin altında araba çok zengin olanın orada çöpte yada aylık 20 25000lik bir işte ne işi var hepsi torpille girmiş iyi oldu deniliyor soruyorum size günümüz türkiyesinde çağrı merkezine bile torpille giriyorsun belediyeye kim ne zaman adamı torpili olmadan girmiş. Amaç belli son dönem girenleri çıkarıp dağdakileri belediyeye almak madem paranız yok o zaman bunca ay maaşlar nasıl ödendi madem işçi fazlalığı var o zaman kendi adamlarını ın çocuklarını niye iki gün önce işe aldınız adları yerleri hepsi belli.. Yapılan büyük bir kıyımdır 400 işçi ailesiyle birlikte 2000 kişidir ve çoguda size oy veren insanlar başa gelir gelmez ilk bu işi yaptınız size yazıklar olsun ama bununda hesabı sorulur işçinin ahı yerde kalmaz

    Cevapla