İpekyolu Belediyesi’nde skandal atama: Daimi işçi müdür olarak atandı iddiası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayyım yönetimindeki Van’ın İpekyolu Belediyesi’nde yapılan usulsüzlüklere bir yenisi daha eklendi. Van Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde daimi işçi kadrosunda çalışan C.T’nin, kanunlara aykırı bir şekilde İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne ‘müdür’ olarak atandığı iddia edildi.

İpekyolu Belediyesi kayyımı İhsan Emre Aydın’ın resmi olur yazısıyla, Van Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde daimi işçi kadrosunda çalışan C.T’nin, 657 sayılı kanun ve yönetmeliklere aykırı bir şekilde belediyenin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne ‘müdür’ olarak atadı iddia edildi. İpekyolu Belediyesi Kayyım Yardımcısı Doğan Nurses’in de imzasının bulunduğu resmi kararda C.T’ye ithafen “Başkanlık makamının oluru ile Kadın ve Aile Müdürlüğüne vekaleten tedviren atandınız” denildi.

Kanun açık olarak çiğnendi

Ancak “657 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmeliklere” göre “bir memurca yürütülmesi gereken müdürlük görevi vekaleten de olsa işçi veya sözleşmeli statüsündeki bir personel eliyle yürütülemez” ibaresi dikkatlerden kaçmıyor. Karara rağmen C.T.’nin 7 Aralık’tan beri kanuna aykırı bir şekilde müdürlük görevini yürütmeye devam ettiği iddia edildi.

Usule aykırı ve keyfi bir şekilde yapılan atamanın yanı sıra C.T,’nin keyfi bir şekilde kendisinden önce yapılan harcamalara imza atmadığı ve bu nedenle belediyeye iş yapan çok sayıda esnafın da mağdur edildiği iddialar arasında yer aldı.

AKP çalışmalarıyla gündeme gelmişti

Ataması yapılan C.T, daha önce İpekyolu Belediyesi’nin yeni doğan bebekler için hazırladığı hediyelik çantaları, AKP Van Kadın kolları adına dağıttığı fotoğraflarla beraber, sosyal medya yer almıştı. Bazı sosyal medya kullanıcıları, C.T’nin de içinde bulunduğu AKP’li kadınların, belediyenin kaynaklarını AKP’nin propagandası için kullandıklarına dikkat çeken paylaşımlarda bulunmuştu.

Îddiaları reddetti

Konuyla ilgili görüştüğümüz C.T ise, iddiaları reddederek, 657 Sayılı Devlet Memurları kanununa tabi bir memur olduğunu kaydetti. İddialarla ilgili belge talep ettiğimizde ise; eşiyle birlikte kanıtlayıcı belge getireceğini belirten C.T, ne yazık ki iddialara ilişkin herhangi bir belge tarafımıza ulaştırmamıştır.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İpekyolu Belediyesi’nde skandal atama: Daimi işçi müdür olarak atandı iddiası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    15 Eylül 2023, 12:58

    […] daimi işçi olmasına rağmen haksız bir şekilde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürüne atanan Cansu Tiyerilioğlu ise müdürlük görevinden alındı. Öte yanda belediyede İmar ve Şehircilik Müdürlüğü […]

    Cevapla