İpekyolu Belediyesi’nden yandaş ‘mülakatı’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Haber – Kayyım atanan Van’ın İpekyolu Belediyesi’nde yapılan mülakat sonuçları açıklandı. Listede, belediyede yer alan birim amirlerinin akrabalarının olması dikkat çekti.

Özellikle geçmiş kayyımlar döneminde işçi alımında yapılan hukuksuzluklarla gündeme gelen İpekyolu Belediyesi yine tartışma yaratacak bir uygulamayla gündeme geldi.
Son olarak İpekyolu Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi projelerinde eğitici olarak çalıştırılmak üzere mülakatla personel alımı yapılmasına karar verildi. Ancak sonuçta ne mülakat ne de liyakatla değil akrabalık ilişkileri ile işe alımlar yapıldı.

Büyük bölümü yandaş

İşe alınan personel listesinde ilginç detaylar ortaya çıktı. Kayyım Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Yaşin’in kızı Beyza Yaşin, Bilgi İşlem Müdürü Yunus Altın’ın eşi Şeyma Altın ve çifte maaşla sürekli gündeme gelen Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Adnan Gül’ün akrabası Bilge Yeşilyurt personel olarak alındı ve kısa süre içerisinde işe başlatıldı. Konuyla ilgili hak ettikleri halde işe alınmayan kişiler ise konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Daha önce de benzer uygulamalar yaşanmıştı

İpekyolu Belediyesi’nde 10 Şubat 2022 tarihinde yapılan tartışmalı mülakatta AKP’li Kayhan Türkmenoğlu’nun eski şoförü C.A’de torpilli olarak İpekyolu Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürlüğü’ne personel olarak atanmıştı. Atama büyük tepkilere neden olmuştu.

Sinan Aslan, eşinin arkadaşlarını işe yerleştirmişti

Cemaat yapılanmasından ihraç edilen İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediyesi Kayyımı Sinan Aslan’ın görevden ayrılmadan önce belediyeye, İpekyolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden haksız yollarla 280 personel alımı yaptığı basına yansımıştı. İpekyolu Belediyesi başkan yardımcılarından D.N. ve İ.Y.’in kurum içi sınav ile kalıcı belediye başkan yardımcılığı kadrosuna alındığı iddia edilirken, geriye kalan personel arasında ise mevcut belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin yakın akrabalarının yer alması dikkat çekmişti.
Yine belediye başkan yardımcılarından B.D.’nin oğlunun, S. Ç.’nin kızının, İ. Y.’nin yeğeninin, Yazı İşleri Müdürü C. A.’nın kardeşinin ve İpekyolu Kaymakamı-İpekyolu Belediyesi Kayyımı Sinan Aslan’ın eşinin 6 arkadaşının işe alındığı da iddialar arasında yer almıştı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İpekyolu Belediyesi’nden yandaş ‘mülakatı’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. Avatar

    Lütfen daha çok ifşalayın liyakatsız kişileri

    Cevapla
  2. Avatar
    22 Haziran 2023, 08:23

    HDP NİN DÖNEMİNDE DE “BEDEL ÖDEYENLER”İŞE ALINIYORDU. ONUN İÇİN TEK KELİME YAZMAMIŞTINIZ HDP YANDAŞLARINA.

    Cevapla
  3. Avatar
    29 Temmuz 2023, 18:34

    Ve yine AMK gazetesi gibi gazete serhatnevs… Kayyumdan önce dağdaki orospu çocuğu PKK’lı piclerin akrabalarını alan onlar değil miydi orospu çocukları… Onlarında yaz Y@V$@K gibi gazete

    Cevapla