1. Haberler
  2. Güncel
  3. İranlı müzik topluluğu Vanlılarla buluşmaya hazırlanıyor

İranlı müzik topluluğu Vanlılarla buluşmaya hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği müzik ziyafetinde İranlı müzik topluluğu Rastak ile Koma Hevra Vanlılarla buluşacak.

Ünlü müzik topluluğu Rastak ile Koma Havra 27 Eylül cuma günü Van Kent Meydanında müzikseverlerle buluşacak. Müziği ile dünya genelinde kendisinden söz ettiren Rastak ile Koma Havra Vanlılarla İranlıları buluşturacak.

Rastak Müzik Grubu

Rastak Müzik Grubu, 1997 yılında deneysel bir müzik grubu olarak kurulmuş İranlı bir çağdaş halk müziği topluluğudur. Rastak toplamayı, kaydetmeyi ve yorumlamayı amaçlar. İran’da yaşayan milletlerin dillerinde ve lehçelerinde müzik yapmaktadırlar.

Koma Havra

Bireysel çıkışların yaşandığı ve devrimci müzik geleneğinden giderek kopmaya başlayan Kürt müziğinde, 2019 yılında HDP Gençlik Meclisi üyeleri tarafından kurulan Koma Hevra, hem devrimci müzik geleneğini, hem de grup geleneğini yeniden yaşatmayı ve halkla bütünleştirmeyi başardı. Kuruluşundan bu yana çok fazla baskıyla da karşılaşan grubun bazı konserleri ise yasaklandı. Baskılara rağmen grup verdiği konserlerle büyük ilgi topladı.

İranlı müzik topluluğu Vanlılarla buluşmaya hazırlanıyor - 20231104 2023 10 24 hevra muzik toplulugu istanbul 2 jpgf0de6b image 1 750x375 1

Serhat News

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İranlı müzik topluluğu Vanlılarla buluşmaya hazırlanıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir