1. Haberler
  2. Güncel
  3. İş insanı Yalvaç’tan Van TSO’da yaşananlara tepki: Ticaret Odası poligon yeri değildir

İş insanı Yalvaç’tan Van TSO’da yaşananlara tepki: Ticaret Odası poligon yeri değildir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) meclis toplantısında silah çekilmesi iddiası ve sonrasında yaşananlara yönelik tepkiler sürüyor. Yaşananlara tepki gösteren İş insanı ve Van TSO Başkan Adayı Celal Yalvaç, Ticaret Odasının atış poligonu veya er meydanı olmadığını dile getiren Yalvaç, Odanın Van esnafının, ekonomik, sosyal sorunlarının dürüstçe ve demokratik bir şekilde tartışılması ile çözüm üretilme merkezi olduğunu kaydetti.

‘Çıkar ilişkileri nefret duygularına neden olmuş’

Yaşanacak görüşmelerde karşılıklı ve karşıt görüşlerin normal olduğunu da belirten Yalvaç, “Oda bu kentin çözüm yeridir. Elbette karşıt görüşler olacak. Bu sorunların daha da doğru gerçekçi bir zemine taşıması için olması gerekenlerdir. Faka öylesi karşılıklı ilkesiz, seviyesiz, saygısız bir şekilde birbirinin üstüne yürümek hakaret etmek kabul edilecek bir durum değildir. Sanırım orada öteden beri bireysel çıkar temelinde karşılıklı kin nefret duygusunun tavan yaptığı bir patlama noktasıdır. Yaşananlar sözün bittiği yerdir. Önümüzdeki seçimde Van halkı tüccarı bu anlayışı mahkum edecektir.” dedi.

Van halkı ile esnafının yaşananları hak etmediğinin de dile getiren Yalvaç, yaşananların bir daha tekrarlanmaması için yönetimin değişmesinde yarar olduğunu kaydetti.

Ne olmuştu?

Van TSO meclisinde yapılan son toplantıda, Meclis gündem maddeleri görüşülürken, 8. Madde de Sosyal Tesis ve Arsa Alımları İçin Yönetim Kuruluna Yetki Verilmesi talep edilmiştir. Tam olarak İçeriği belli olmayan bu talep üzerinde tartışmalar yaşanırken, Lehte ve aleyhte birçok farklı görüş belirtilmiştir. Genel itiraz, seçim sürecine girmiş olan oda meclis ve yönetiminin böylesi bir karar almasının doğru olmayacağı, seçilecek olan yeni meclis ve yönetimin ancak böylesi bir tasarrufu varsa o zaman tekrar değerlendirilebileceği görüşü etik anlamda daha doğru olacağı meclis üyeleri tarafından beyan edilmiştir. Yaşanan tartışmalar üzerine yasak olmasına rağmen bir meclis üyesinin silahla toplantıya katılarak, itiraz eden üyelere silah çektiği basına yansımıştı.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İş insanı Yalvaç’tan Van TSO’da yaşananlara tepki: Ticaret Odası poligon yeri değildir
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir