İşçi ve emekçilere müdahale: Biri gazeteci 38 gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yasağı dinlemeyen işçi, devrimci ve gençlik hareketleri, Taksim için direniyor. Şimdiye kadar Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen gruplardan en az 38 kişi gözaltına alındı. Gazeteci Zeynep Kuray da darp edilerek, gözaltına alındı. 

Devrimci, işçi ve gençlik hareketleri, birçok güzergahtan 1 Mayıs’a yasaklanan Taksim Meydanı’na çıkmak için mücadele ediyor. Umut-Sen üyeleri de, Taksim Meydanı’na yürümek için Beşiktaş’ta bir araya geldi. “Zam, zülüm, katliam düzenin üstüne yürü” yazılı pankart açan grup, yürüyüş esnasında “Yaşasın Taksim mücadelemiz”, “Yaşasın 1Mayıs” ve “Taksim işçiye yasaklanamaz” sloganları attı. Bir müddet sonra polis barikatıyla karşılaşan Umut-Sen üyeleri, sloganlarla polisleri protesto etti. Gruba müdahale eden polis, en az 12 kişiyi burada gözaltına aldı. Gözaltına direnenler sloganlarla direnirken, polis, ağızlarını kapatarak, şiddet uyguladı. 

Ayrıca haber takibi yapan gazeteciler de engellendi. 

20 gözaltı 

Gençlik Komiteleri ise, Maçka Parkı tarafında Şairler Parkı’na, “Yaşarken 1, ölürken 1 sayıdan fazlayız” yazılı pankart ile yürüyüş düzenledi. “İsyan, devrim, özgürlük” ve “Yek Gûlan” sloganlarını atan grup, Şairler Parkı girişinde bekleyen polis barikatını aşmaya çalışırken müdahalesi ve şiddetine maruz kaldı. Burada da en az 20 kişi gözaltına alındı.

Gazeteci Kuray darp edildi

Polis, haber takibi yapan gazeteci Zeynep Kuray’ı da darp etti. Polis, daha sonra Kuray’ı saçlarından tutarak, yerde sürükledi. Bu esnada gazeteci olduğunu söylemesine rağmen Kuray gözaltına alındı. 

Diğer gazeteciler ise alandan uzaklaştırıldı.  

Sabah saatlerinde yasağa rağmen Taksim Meydanı’na yürüyen Mücadele Birliği Platformu ile İnşaat İş ve Enerji Sen üyeleri de polis müdahalesine maruz kalmıştı ve en az 6 kişi gözaltına alınmıştı. 

Taksim Meydanı üzerinde başlayan helikopter hareketliliği ise sürüyor. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İşçi ve emekçilere müdahale: Biri gazeteci 38 gözaltı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir