IŞİD’in Mahmur saldırısında 9’u Peşmerge 12 kişi hayatını kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IŞİD’ın dün gece Mahmur’un Qareçux ilçesine bağlı Xidirce köyünde düzenlediği saldırıda 9 Peşmerge şehit düştü 3 sivil de hayatını kaybetti. Saldırıda 4 Peşmerge ve 1 sivili de yaralandı.

IŞİD dün gece Xidirce köyünde Peşmerge güçlerine bir saldırı gerçekleştirdi. Çıkan çatışmada 7 Peşmerge şehit düştü.

Peşmerge Kuvvetleri Komutanı Necat Xule, Rûdaw’a, Xidirce köyüne saldırı gerçekleştiren IŞİD’lileri durdurmak için bölgeye giden Peşmerge grubunun IŞİD tarafından pusuya düşürüldüğünü söyledi.

Pusuda şehit düşen Peşmergelerin isimleri şöyle: Raid Nifi Xule, Naqib Fakhreddin Said, Kameran Puşo, Senger Şerif, Şukir Ebuzêd, Yasin Mihemed ve Nazım Ebdulla Reza.

Edinilen bilgiye göre köyde çıkan çatışmada bir Peşmerge daha şehit düştü, yaralıların tahliyesi sırasında ise Peşmerge aracı devrildi. Bu olayda da 1 Peşmerge şehit oldu, 3 Peşmerge yaralandı.

Öte yandan 8. Peşmerge Tugayı Komutanı Emid Hisên Cevad, Rûdaw’a IŞİD  saldırısında 3 sivilin de hayatını kaybettiğini ve bu kişilerin kardeş olduğu bilgisini verdi.

Şehitlerin cenazeleri Erbil Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

IŞİD, 28 Kasım’da, Süleymaniye’nin Germiyan Özel İdaresi Kifri ilçesine bağlı Kuleco kasabasında Peşmerge 5’inci Piyade Tugayı mevzilerine saldırmış, yola döşenen el yapımı patlayıcının Peşmerge aracının geçişi sırasında infilak etmesi sonucu araçta bulunan 5 Peşmerge şehit olmuştu.

Kaynak:Rudaw

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
IŞİD’in Mahmur saldırısında 9’u Peşmerge 12 kişi hayatını kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir