1. Haberler
  2. Özel
  3. Kaçak kullanım iddia edilen ailenin evinde 5 yıldır elektrik yok

Kaçak kullanım iddia edilen ailenin evinde 5 yıldır elektrik yok

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da kaçak kullanım iddiasıyla yaklaşık 5 yıldır elektriği kesilen Cemil Tuncil, kesilen cezalarla birlikte 60 bin lira olan faturayı ödemesinin mümkün olmadığını söylüyor.

Elektrik faturasını ödeyemediği için enerjisi kesilen hanelerin sayısı artarken kaçak kullanım iddiasıyla enerjisiz kalan hanelerde de artış gözlendi. Faturalarını ödeyemedikleri için icralık olan yurttaşlar elektriksiz kalmanın yanında icra masraflarını da ödemek zorunda kalıyor. Van’ın Gürpınar ilçesinin Çavuştepe Mahallesi’nde ikamet eden Cemil Tuncil, 2017’den beri elektriklerinin kesik olduğunu söylüyor. ona göre elektriği bilinçli kesiliyor ve ‘kişisel’ ancak VEDAŞ yetkilileri durumun böyle olmadığını belirtiyor ve Tuncil’in kaçak elektrik kullanmasından ötürü elektriksiz bırakıldığını kaydediyor.

’VEDAŞ 60 bin liralık ceza kesti’

Tuncil, çocukluk arkadaşını yüksek gerilim hattına kapıldığı için kaybettiğini aktarıyor. Sözünü ettiği olayda, ölümün yaşandığı yere gelen Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), yetkililerinin geldiğini ve onlarla arkadaşları öldüğü için tartışmış. İddiasına göre de VEDAŞ yetkilileri bu tartışmadan ötürü sık sık kaçak elektrik kesintisi yaptıklarını söylüyor. Durumu ise ‘kişisel’ olarak yorumluyor: “3 çocuğum var. Geçimimi çiftçilikle sağlıyorum. Elektriğim kesik olduğu için çocuklarım ciddi sorunlar yaşıyor ve psikolojileri bozuluyor.”

Tuncil, VEDAŞ yetkililerinin kendisine 60 bin liralık bir ceza kestiğini ve kaçak elektrik kullanmadığını ifade ediyor: “Benim hiçbir suçum günahım yok. Ölen kişi benim okul arkadaşımdı. O acıdan onlara saldırdım ve onlarda bana bu cezayı uyguladılar. Ne suçum var benim? Yaşadığım yer belli, muhtarlar biliyor zaten.”

‘Evime haciz geldi’

Kesilen elektrik cezasından dolayı mahkemelik olduğunu söyleyen Tuncil, “Babamın bütün tapularına haciz gelmiş. Kendi evime de haciz geliyor. Elektriği abisinin evinden aldığını söyleyerek, zaten gelip onu da kesiyorlar, karanlıkta kalıyoruz. Damsız bir evde yaşıyoruz, bir mutfağım bile yok ama gel de bunu VEDAŞ’a anlat. Mahkemelik olmuşuz, haciz konmuş yani yarın da bizi sokağa atmaya yetkileri var, hep mahkemelik hep mahkemelik böyle sürüyor” diyerek, sosyal medya kanalıyla sorununu yazdığını söylüyor.

‘Kişisel bir husumet yok’

Konuya ilişkin ulaştığımızı VEDAŞ yetkilileri ise “Söz konusu vatandaş düzenli olarak kaçak kullanıyor. Yaptığımız tespitlere göre 2017’den beri kaçak elektrik kullandığı yönünde. Kendisi kişisel bir husumet olarak yansıtıyor fakat kesinlikle kişisel bir şey değil. Kişisel bir husumet olması suçtur. Bu mümkün değil. Elimizde tutanaklar ve kaçak tespiti yapıldığı esnanın görüntüleri var,” açıklamasında bulunuyor.

Kaçak kullanımının diğer vatandaşların elektrik kalitesini düşürdüğünü ve hak gaspı olduğunu vurgulayan yetkililer, “Bu vatandaş da gelip kurumumuza başvuru yapabilir. Kaçak kullanmayacağını ve ödemeleri düzenli bir şekilde yapacağını beyan etmesi durumunda kendisine elbette yardımcı olacağız” diyor.

Video-Montaj: Dildar Güler

(ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kaçak kullanım iddia edilen ailenin evinde 5 yıldır elektrik yok
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir