Kars’ta Sibirya soğukları etkili oluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Kars’ta Sibirya soğukları etkili oluyor -
Kars’ta Sibirya soğukları etkili oluyor -
Kars’ta Sibirya soğukları etkili oluyor

Kars’ta Sibirya soğukları etkisini sürdürmeye devam ediyor. Soğuktan kentte bulunan göletler ve Kars Çayı dondu. Kentte gece hava sıcaklığı eksi 15 derece olarak ölçüldü.

Kars’ta soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar soğuktan araçlarını korumak için battaniyeli önlem alırken, dışarıda çalışan vatandaşlar ise ateş yakarak ısınmaya çalıyor. Soğuk hava kentin ortasından geçen Kars Çayı’nın dondurdu.
Meteoroloji 12. Erzurum Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, “Bölgede hava parçalı ve az bulutlu olacak. Bölgede sabah ile gece saatlerinde buzlanma ve don olayı, yer yer sis ve pus görülecek. Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 17, Kars’ta 15, Ağrı’da 10, Erzurum’da 7, Iğdır ve Erzincan’da 3 ve Tunceli’de sıfır derece ölçüldü. Gün içinde en yüksek sıcaklığın Tunceli’de 12, Erzincan’da 11, Iğdır’da 10, Erzurum ve Ağrı’da 6, Kars’ta 3, Ardahan’da 1 derece olması bekleniyor” denildi.
Kars’ta soğukların etkili olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Bugün hava çok soğuk, hemen hemen her taraf buz tutmuş durumda, Kars’a tam anlamıyla kış geldi diyebiliriz. Soğuk hava bizleri de olumsuz etkiliyor. Soğuk kış, Kars’ta Sibirya soğukları etkisini sürdürüyor” dedi.
Kentte etkili olan soğuk hava vatandaşlara da zor anlar yaşatıyor. Özellikle dışarıda çalışan vatandaşlar, soğuktan korunmak üzere ateş yakıyor. Sırayla yaktıkları ateşte ısınan vatandaşlar işlerini yapmaya devam ediyor. Soğuk havanın önümüzdeki günlerde de etkili olması bekleniyor.

kars’ta-sibirya-soguklari-etkili-oluyor-(1).jpg
kars’ta-sibirya-soguklari-etkili-oluyor-(2).jpg
kars’ta-sibirya-soguklari-etkili-oluyor-(3).jpg
kars’ta-sibirya-soguklari-etkili-oluyor-(4).jpg

Kaynak: Karsmanset

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars’ta Sibirya soğukları etkili oluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir