1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kaymakamın savunduğu duvarı kaymakamlık yıktı

Kaymakamın savunduğu duvarı kaymakamlık yıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’in Güroymak ilçesinde bulunan Budaklı kaplıcasının etrafına örülen duvar tepkiler üzerine kaymakamlık tarafından yıkıldı.

Kaymakamın savunduğu duvarı kaymakamlık yıktı - Kaymakamin savundugu duvari kaymakamlik yikti..

Bitlis’in Güroymak İlçesine bağlı Budaklı Köyünde bulunan Budaklı kaplıcasının (Germava Axaçûr) etrafına örülen duvar kaymakamlık tarafından yıkıldı.

Daha önce Gazeteci Sinan Aygül tarafından gündeme getirilen duvar çevrede bulunan mandaların suya erişmesine engel olduğu gerekçesi ile tepkilere neden olmuştu.

Kaymakamın savunduğu duvarı kaymakamlık yıktı - Kaymakamin savundugu duvari kaymakamlik yikti1

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, duvar yerine geniş kapsamlı bir peyzaj projesi uygulanacağı, insanlar için ayrı bir tesis yapılacağı ve mandaların suya girdiği yerin aynı şekilde bırakılacağı ifade edildi.

Kaymakamın savunduğu duvarı kaymakamlık yıktı - Kaymakamin savundugu duvari kaymakamlik yikti 1

Daha önce Güroymak Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu, yapının muhtarlık tarafından hijyen amacıyla yaptırıldığını belirterek, “Orası hayvan ve insanların ortak kullandığı bir alan, bu yüzden hijyen sorunları ortaya çıkıyordu. Her gün binlerce insan ziyaret ediyor. Muhtarlık kendi inisiyatifiyle ‘biraz çeki düzen verelim, insanlarla mandaları ayıralım’ kaygısıyla yaptırmış. Bizim orayla ilgili geniş kapsamlı bir peyzaj çalışmamız var ancak henüz hayata geçmedi” demişti.

Serhat News

(lg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kaymakamın savunduğu duvarı kaymakamlık yıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir