Kayyımın maaşını yazan gazeteci ‘güvenliği’ tehdit etmekle suçlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İpekyolu Kayyımının maaşını yazan Gazeteci Oktay Candemir hakkında “Ülkenin iç ve dış güvenliğini bozduğu” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Candemir soruşturma kapsamında emniyete giderek ifade verdi.

İpekyolu Kaymakamı ve kayyımı İhsan Emre Aydın’ın toplam maaşının 150 bin TL olduğunu haberleştiren Gazeteci Oktay Candemir hakkında İpekyolu Kaymakam-kayyımı İhsan Emre Aydın sosyal medya hesabından “Terör artıkları harekete geçmiş, yargı önünde hesap verecekler” şeklinde paylaşımda bulunduktan sonra yargı harekete geçti. Candemir hakkında “Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yaymak (TCK 217/A)” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Candemir, soruşturma kapsamında Avukat Fırat Yakan ile beraber karakola giderek ifade verdi. Candemir, ifadesinde tüm suçlamaları reddederek, halkın haber alma özgürlüğünün olduğunu ve kamu görevlilerinin ne kadar maaş aldıklarının kamuyu yakından ilgilendiren bir durum olduğunu ve haberin basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

‘Kayyum hakkında suç duyurusunda bulunacağız’

Candemir’in avukatı Fırat Yakan ise, iddia edilen suçlamanın söz konusu haberle bir ilgisi olmadığını söyledi. Kayyımın tekzip yayınlanıp haberin yalanlanmadığını belirten Yakan, dolayısıyla amacın gazetecileri baskı altına almak ve gerçeklerinin yazılmasının önüne geçmek olduğunu ifade etti. Yakan ayrıca, kayyumun haberin ardından haberi yalanlamak yerine twiter hesabından Candemir’i hedef gösterdiğine dikkat çekti. Yakan, söz konusu twit nedeniyle kayyım İhsan Emre Aydın hakknda suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kayyımın maaşını yazan gazeteci ‘güvenliği’ tehdit etmekle suçlanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir