Kendisine “muhbirlik” dayatıldığını iddia eden üniversite öğrencisi suç duyurusunda bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZEL HABER / İdris Yılmaz

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) öğrencisi Berfin Hanalp, kendilerini polis olarak tanımlayan sivil kişiler tarafından tehdit yolu ile “muhbirlik” teklifine maruz kaldığını öne sürdü. Bu kişilerin bütün bilgilerini bilmesinin kendisinde kaygılara yol açtığını belirten Hanalp, söz konusu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi olan Berfin Hanalp,12 Kasım’da şahsi bir numaradan aranarak üniversite kampüsü içerisindeki polis karakolu diye belirtilen tek katlı binada görüşmeye çağrıldığını ifade etti. KYK yurdunda kalan Hanalp, sivil giyimli 3 kişi tarafından karşılandığını belirterek, kendisini arayan şahısların da yurt ile ilgili bir sıkıntısının olduğu ifade ederek görüşmeye çağırıldığını aktardı. Hanalp, üniversitede hakkında başlatılan soruşturmalar aynı zamanda yurtla ilgili yaşadığı sıkıntıların önüne konulduğunu belirtti. Şahısların bu sıkıntıların giderilmesi konusunda kendisine yardımcı olmak istediklerini fakat bu iyilikleri karşılığında “muhbirlik” teklifi ile karşılaştığını iddia etti. Yaşanan bu durumun hukuki olmadığını dile getiren Hanalp, şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

‘Tekliflerini Kabul Edersem Yurttan Atılmayacakmışım’

Kampüste, karakol olarak tanımlanan bir yere çağrıldığını ve burada resmi polislerin de olduğunu dile getiren Hanalp, adeta sorguya çekildiğini şu ifadelerle aktardı: “Yurtla ilgili bir soruşturmam olduğunu, bundan haberdar olduklarını söylediler. Bana söyledikleri şey onlarla arkadaşlık kurarsam, kaldığım yurttan atılmayacağım. Okulda bir problem yaşarsam hocalarımla konuşabileceklerini ve ayrıca notlarımı yükseltebileceklerini söylediler. Böyle bir teklifte bulundurlar.”

‘Kampüste Can Güvenliğimiz Yok’

Kendisine yapılan teklifin yasal olmadığını bu kişilere aktardığını dile getiren Hanal, kampüste bu kişilerin rahat bir şekilde dolaştığını ve öğrencilerin bilgilerine ulaştığını aktardı. Yaşanan bu durum karşısında YYÜ’nin güvenli bir yer olmadığının altını çizen Hanal, açıklamasının devamında şu ifadelere dikkat çekti: “Sonrasında bu teklifi kabul etmediğimi söyledim. Bu teklifi yenilediler. Sonrasında gidebileceğimi söylediler. Neden ben? diye sorduğumda iyi niyetli olduklarını söylediler. Bulunduğum odada sorguya alır gibi beni sorguladılar. Ben, bu durumu Twitter hesabımda paylaştıktan sonra bana ulaşan insanlar, böyle durumlar yaşadıklarını söylediler. Daha öncede duyduğum bir şeydi bu ancak ilk kez yaşadım. Bu kişiler polis ise bir şekilde üniversite yönetimi ile ilişkili olduklarını yurt yönetimi ile iş birliği içinde olduklarını düşünüyorum. Çünkü bana diyorlar ki, ‘eğer bizimle arkadaşlık edersen yurttan atılmazsın elimiz kolumuz uzundur.’ Bu yetkiyi nasıl ve nereden almışlar. “

Berfin Hanal, maruz kaldığı durumun hukuka aykırı olduğunu belirterek olayla ilgili İHD’ye başvurduğunu ve suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Serhat News

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kendisine “muhbirlik” dayatıldığını iddia eden üniversite öğrencisi suç duyurusunda bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir