Keşfedilmeyi bekleyen cennet: Gelyê Zilan

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Özel Haber – Van’ın Erciş ilçesinde Van Gölü’nün kuzeyinde yer alan Zilan’da (Gelyê Zîlan) yer alan küçük şelalelerin oluşturduğu buz sarkıtları görsel şölen oluşturuyor. Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Zilan kalyonları keşfedilmeyi bekliyor.

Keşfedilmeyi bekleyen cennet: Gelyê Zilan - Kesfedilmeyi bekleyen cennet1


 
Erciş ilçesinde yer alan ve 13 Temmuz 1930’de binlerce kürdün maruz kaldığı katliamla anılan Gelyê Zîlan, her mevsim olduğu gibi kış aylarında da zengin güzelliğinden ödün vermiyor. İlkbaharda açan bin bir çeşit çiçekleri, yazın zengin bitki örtüsüyle şifacıların ilaç kaynağı olan Zilan, kış aylarında ise yaban hayatı ve doğal yaşamıyla ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. İncesu Köyü köprü civarında bulunan kalyonun içinde akan küçük şelalelerin oluşturduğu buz sarkıtlarıyla kristal vadiye dönüşen Zilan kalyonları, keşfedilmeyi bekliyor.

Keşfedilmeyi bekleyen cennet: Gelyê Zilan - Kesfedilmeyi bekleyen cennet2


 
 ‘Zenginliğin kıymeti paha biçilmez’
 
Yıllardır Zilan’da yaşayan köy sakinlerinden Müjdat Ceyhan, bu güzel manzara içinde acı dolu yaşanmış olayların öyküleriyle büyüdüğünü ifade ediyor. Ceyhan, buna rağmen Zilan’da doğup büyümenin büyük bir şansı olduğunu ifade ederek yaşam alanıyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle aktarıyor: “Burası deyim yerindeyse bir cennet. Bizler her mevsim ayrı bir güzelliği yaşarken bir sonraki mevsimin bize getireceği güzellikleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Şimdi buz sarkıtlarını görüyorsunuz. Ne güzel değil mi? İnsan gözlerini ayıramıyor. İlk baharda ise, bu buz sarkıtların yerini şelaleler alıyor. Çağlayan şelalelerin sesine kuş sesleri eşlik ediyor. Her bir ton sanki sıraya konulmuş ve birbirini izleyen notalar misali dinleyeni cezbediyor.  Yazı ve son baharı ise, farklı renlere bürünüyor. Burası sizin gördükleriniz, bir de görmediğiniz güzelliler var.”

Keşfedilmeyi bekleyen cennet: Gelyê Zilan - Kesfedilmeyi bekleyen cennet4
Keşfedilmeyi bekleyen cennet: Gelyê Zilan - Kesfedilmeyi bekleyen cennet5
Keşfedilmeyi bekleyen cennet: Gelyê Zilan - Kesfedilmeyi bekleyen cennet6
Keşfedilmeyi bekleyen cennet: Gelyê Zilan - Kesfedilmeyi bekleyen cennet8
Keşfedilmeyi bekleyen cennet: Gelyê Zilan - Kesfedilmeyi bekleyen cennet9
Keşfedilmeyi bekleyen cennet: Gelyê Zilan - Kesfedilmeyi bekleyen cennet10

haber-fotoğraflar: İdris Yılmaz

Serhat News

(ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Keşfedilmeyi bekleyen cennet: Gelyê Zilan

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir