Kılıçdaroğlu Van’da konuştu: Kayyum politikalarına son vereceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin Van Beşyol Meydanı’nda yapılan mitingde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, kayyum uygulamalarına son vereceklerini söyledi.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala partiler alanlardan seçmenlere seslenmeye devam ediyor. Bugün Van’da yapılan CHP mitinginde Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu halka seslendi.


Van mitinginde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, ülke insanlarına barışı getirme sözü olduğunu söyledi. Büyük haksızlıkların yapıldığını, demokrasinin ayaklar altına alındığını, bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bütün bunları çözeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “O kayyum denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğiz. Arkadaşlar gideceksiniz sandıkta oy vereceksiniz. Bunu yapanları beraber emekli edeceğiz. Gelirken söz verdim. Belediyeden atılan üç yüz altı işçi kardeşim var. Onların tamamını görevlerine iade edeceğiz. Nerede bir adaletsizlik varsa adaletsizlikle mücadele etmek benim boynumun borcudur. Çünkü devletin dili adalettir,” dedi.

Kılıçdaroğlu Van’da konuştu: Kayyum politikalarına son vereceğiz - Kemal kilicdaroglu

‘KHK’ları çözeceğim’

KHK’lılara da değinen Kılıçdaroğlu, “KHK’lıları da çözeceğim. Meraklanmayın. Bu kardeşiniz bu ülkeye adalet gelinceye kadar mücadele edecek,” dedi.

Emine Şenyaşar’la kucaklaştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sekiz savcı değişti. Dokuzuncu savcı davayı açtı. Ama bu kardeşiniz davaların her aşamasını izliyor. Adalet yerine gelinceye kadar,” dedi.


Ülkede ciddi bir yoksulluğun olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, hiçbir geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün ailelere,

kadınların banka hesabına mutlaka en az asgari ücret kadar bir para yatıracağız,” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Bu bölge, özel ekonomi bölgesi olarak ilan edilecek. Hayvancılığı göreceksiniz. Sadece Orta Doğu’yu değil, Kafkaslar’ı da besleyecek büyük bir ekonomik potansiyele sahip burası. Bunu yapacağız. Hepsini yapacağız göreceksiniz,” dedi.

2011 depreminde Van’a geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, son olarak hâlâ barakalarda yaşayan depremzedelerin olduğunu belirterek cumhurbaşkanı seçildiğinde depremzede ailelerin bütün sorunlarını çözeceğini ifade etti.

‘Çevre yolunu biz yapacağız’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, devletle millet arasında hiçbir bariyerin olmaması gerektiğini söyleyerek devletle millet arasındaki bütün bariyerleri kaldıracaklarını söyledi. İmamoğlu, Vanspor’un stadını da Millet İttifakı olarak yapacaklarını, Van’ı en gelişmiş iller arasına koyacaklarını ve Van’ın çevre yolu sorununu çözeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu Van’da konuştu: Kayyum politikalarına son vereceğiz - ekrem imamoglu

İmamoğlu, “Çocuklarımızın eşit eğitim almasını sağlayacağız. Biz çocuklarımıza ve gençlerimize güçlü bir gelecek vadeden bir ekibiz. Bu seçimde hayatını; hak, hukuk, mücadelesine adamış olan 13.Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na oylarınızı istiyoruz,” dedi.

Konuşmalardan sonra Kılıçdaroğlu Van’dan ayrıldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kılıçdaroğlu Van’da konuştu: Kayyum politikalarına son vereceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir