1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kürt Gazetecileri Van buluşmasında konuşan Abdullah Zeydan: Van Duhok’tur, Duhok Van’dır

Kürt Gazetecileri Van buluşmasında konuşan Abdullah Zeydan: Van Duhok’tur, Duhok Van’dır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Federal Kürdistan Bölgesinden gelen 110 gazeteci Van’da gazetecilerle buluştu. Gazeteciler Van ve Duhok arasında turizm ve sağlık turizmi alanında yapılması planlanan çalışmaları masaya yatıracak. Programa katılan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan, Duhok ile Van aynıdır. Arada sınır olsa da ikisi aynı halk ve akrabadır.” dedi.

 

Son zamanlarda Van ile Federal Kürdistan bölgesi arasında yaşanan turizm hareketliğini artırmak ve özelikle Duhok ile Van arasındaki köprüyü geliştirmek için başlatılan çalışmalar sürüyor. Çalışmalar kapsamında Duhok merkezden gelen 110 gazeteci Van’daki gazetecilerle buluştu. TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe öncülüğünde kentte gelen gazeteciler Edremit İlçesinde bulunan Dedeman Otel’de üç günlük devam edecek kampta bir araya geldi. Etkinliğe Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan, Dicle Fırat Gazeteciler Deneği Van Temsilcisi Adnan Bilen, sivil toplum örgütü temsilcileri ile gazeteciler katıldı.

 

Etkinlikte ilk olarak konuşan Kürdistan Gazeteciler Cemiyeti Duhok Temsilcisi Viyan Abbas yapmak istedikleri etkinlik hakkında bilgi vererek, amaçlarının Duhok ile Van arasında bir köprü oluşturmak olduğunu dile getirdi.  Abbas’tan sonra kürsüye çıkan Eş Başkan Abdullah Zeydan, Duhok’tan Hewler’e kadar kent isimlerini sayarak gelenlere teşekkür etti. Gelen gazetecileri görmekten mutluluk duyduğunu da dile getiren Zeydan, “Bu programda emeği geçen ve bu buluşmayı sağlayanlara teşekkür ediyorum.  Bundan sonrada bu tür çalışmalar yapılması gerekiyor. Duhok ile Van aynıdır. Arada sınır olsa da ikisi aynı halk ve akrabadır. Belki bazı konularda fikirlerimiz ayrı olabilir ama buda demokrasinin bir güzelliğidir. Kültürümüz, acılarımız, tarihimiz birdir.” dedi.

Van’ın doğal güzelliklerine dikkat çekti

Van’ın tarihi ve turistik özeliklerine dikkat çeken Zeydan, “Gölümüz, doğamız, tarihimiz ile muazzam bir kenttir Van. İnanıyorum. Bu tür etkinliklerle Duhok halkı Van’ı daha fazla tanımış olacak ve turizm içinde yeni bir canlanma olacaktır. Önümüzdeki dönemde bizde gidip başta Duhok olmak üzere bölgeyi ziyaret edeceğiz” diye konuştu.

 

Zeydan’ın konuşmasından sonra gelen gazeteciler katkılarından dolayı Abdullah Zeydan ve Cevdet Özgökçe’ye plaket sundu.

Kürt Gazetecileri Van buluşmasında konuşan Abdullah Zeydan: Van Duhok’tur, Duhok Van’dır - abdullah zeydan

Etkinlik sunumlarla devam ediyor.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu12
12
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
4
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Kürt Gazetecileri Van buluşmasında konuşan Abdullah Zeydan: Van Duhok’tur, Duhok Van’dır
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. Avatar
    1 Haziran 2024, 19:22

    Van ne Duhok olacak nede olmasına fırsat verilecektir çok seviyorsanız duhoka yaylan tükürükçü ZEYDO

    • Avatar

      Iatesende istemesemde olmuş bile olacak bölücülük yapmayı birak biz ummetlesemediyimiz içün bu haldeyiz ırkçılığı fasizanligi birak once musluman tevhid dinini sec allahi ilah olarak kabul et tagutculugu tetk et allah’a ortak kosmayi birakin allah gökte yerdede ilahtir de yasanayi allahtan baska ilah yok kanun koyucu olarak yanliz allah oldugunu kabul et

      Cevapla
  2. Avatar

    Doğru bir karar başarılar diliyoruz

  3. Avatar

    Van vandır duhok duhoktur

    Cevapla
  4. Avatar

    Sen bu kafayla yaşarsan anca köşeyi dönersin

    Cevapla
  5. Avatar

    Duhoku sevenler dağda it gibi titriyor,sktr gt duhoka mal başkan

    Cevapla
  6. Avatar

    Yapılan çalışmalar ülkenin menfaatleri ön planda tutularak yapılması büyük önem arz etmektedir.Kürt Türk ayrımı yapılmaksızın bu çalışmalar herkese gerek başta Van halkının menfaatleri olmak üzere herkese yarar sağlamasını diliyoruz.Van hiç bir yere benzemesime gerek yok Van Van olarak var olmalı varlığını korumalı bizim artık taklitçilikten kurtulup kendi özüyle varoluşunu gerçekleştirmelidir.

    Cevapla
  7. Avatar
    4 Haziran 2024, 03:57

    Yeşil vadinin yeşilliği ottur Lütfü de iyidir

    Cevapla