Lokman Hekim Hastanesi’nde yeni skandal: Rıza verilmeden kalp ameliyatı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da yaşayan 66 yaşındaki Türkan Yusufoğlu’nun oğlu Özcan Yusufoğlu, annesine Lokman Hekim Hastanesi’nde damar tıkanıklığı teşhisi konduğunu ve kabul etmemelerine rağmen ameliyatın yapıldığını iddia etti. Yusufoğlu, yapılan ameliyat sonucunda annesinin ağrılarının şiddetlendiğini söyledi.

66 yaşındaki Türkan Yusufoğlu iddialar göre 2014 yılında sol kolunda uyuşma ve şiddetli göğüs ağrısı ile gittiği Lokman Hekim Hastanesi’nde kalp damarlarının ciddi oranda tıkalı olduğu ve hayati riski bulunması dolayısı ile acil bir şekilde ameliyata alınması gerektiği belirtilmiş. Hastanın kabul etmemesine rağmen ameliyatı gerçekleştirilmiş. Yusufoğlu, taburcu olduktan sonra ağrılarının artması üzerine hastaneye tekrar gidiyor ve bir cerrahi müdahale daha gerçekleşiyor. Bu müdahaleden sonra ağrıları dinmeyen Yusufoğlu, yakınları tarafından Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülüyor.

‘Acele edildiğinden dolayı gerekli tetkikler yapılmamış’

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yaptığı bilgilendirme ise şöyle: “Bypass ameliyatında üç yerden damar alınabildiğini bunların göğüs kemiği arasındaki atardamardan, koldaki atardamardan ve bacaktaki toplardamardan olabileceğini bunlardan hangisinden damar alınacağının ise yapılan tetkikler sonucunda bulunabilecekti. Lokman hekim Hastanesi’nde yapılan bypass ameliyatında yüksek ihtimalle acele edildiğinden dolayı bu gerekli tetkiklerin yapılmadığı anlaşılmıştır. Zira göğüs kemiği arasındaki atardamarı alarak bypass yapıldığının ancak bu aşamada Sternum’um zayıf olduğunun görüldüğü bunun üzerine RABİSHCHECK yapıldığının yani tel takıldığının görüldüğü…” 

Dava dilekçesinde ayrıca şunlara yer verildi: “Ayrıca tüm bu hususlar dışında Yaşanan bu olaylardan kaynaklı olarak müvekkilin Van yüzüncü yıl üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nden almış olduğu engelli sağlık kurulu raporu incelendiğinde anlaşılacağı üzere davalı hastane nezdinde görev yapan diğer davalı doktorun yapmış olduğu başarısız ve hatalı bypass ameliyatı sonrasında Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir kez daha bypass ameliyatı geçirmiş olmasından dolayı müvekkilimizde kardiyovasküler sistemde yüzde 50 kalp damar cerrahında yüzde 20 olmak üzere özür oranı oluşmuştur.  Yani yapılan yanlış müdahaleler müvekkilde kalıcı hasara da yol açmıştır.”

‘Annemde kalıcı hasar oluştu’

Türkan Yusufoğlu’nun oğlu Özcan Yusufoğlu, dava dilekçesinde de belirtildiği üzere hastanenin kusurlu olduğunu ve annesinin mağdur olduğunu söylüyor. Yusufoğlu, annesini ısrarla Ankara’ya götürmek istediği halde hastanenin izin vermemesinin ve yapılan ameliyat sonrası annesinin ağrılarının artmasının ardından hastane hakkında şikâyetçi olduklarını belirtiyor.

Yusufoğlu, annesinde oluşan kalıcı hasardan dolayı üzüntü duyduklarını belirterek yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor. 

Söz konusu dava dosyasının duruşması önümüzdeki Mayıs ayında görülecek.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lokman Hekim Hastanesi’nde yeni skandal: Rıza verilmeden kalp ameliyatı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Avatar
    30 Nisan 2023, 00:58

    Bu hastane kadar dalevereci paracı sahtekâr bir hastane yok Türkiye’de

    Cevapla
  2. Avatar
    1 Haziran 2023, 03:34

    Bunların dini imanı para sahtekâr dinciler binlerce masum insanın kanına giriyorlar her gün gereksiz yere anjıo ameliyat daha neler neler oranın çalışanları çok iyi bilir ama maalesef kimse ekmeği için sesini çıkarmaz ama Rabbimden tek dileğim onlarda sevdiklerini bu denli bir ihmalda kaybederler inşallah

    Cevapla
  3. Avatar
    1 Haziran 2023, 03:35

    Bunların dini imanı para sahtekâr dinciler binlerce masum insanın kanına giriyorlar her gün gereksiz yere anjıo ameliyat daha neler neler oranın çalışanları çok iyi bilir ama maalesef kimse ekmeği için sesini çıkarmaz ama Rabbimden tek dileğim onlarda sevdiklerini bu denli bir ihmalda kaybederler inşallah

    Cevapla