1. Haberler
  2. Güncel
  3. Maçta bozkurt işareti yapmıştı, hakkında istenen ceza belli oldu

Maçta bozkurt işareti yapmıştı, hakkında istenen ceza belli oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA müfettişlerinin Avusturya maçında attığı gol sonrası bozkurt işareti yapması nedeniyle hakkında soruşturma açılan Meril Demiral hakkında istediği ceza ortaya çıktı.

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım’da Merih Demiral’ın attığı gollerden sonra bozkurt işareti yaparak sevinmesiyle ilgili tartışmalar ederken, konuyu gündemine alarak disiplin soruşturması başlatan UEFA’nın istediği ceza belli oldu.

Soruşturmayla ilgili İsviçreli bir müfettişin görevlendirildiği öğrenilirken Demiral için 2 maç men cezası talebinde bulunulduğu ifade edildi.

Alman Bild gazetesinde dün çıkan haberinde UEFA’nın Merih Demiral’a 2 maç men cezası vereceği ifade edilmişti. TFF ise Alman basınında yer alan ceza haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı.

TFF’ye ulaşan bir bildirim yok

AA’nın aktardığına göre federasyon yetkilileri “Merih Demiral’ın 2 maç ceza aldığı iddiasının henüz gerçekliği yok. Çünkü yarın öğlene kadar savunma süresi var. TFF’ye ulaşan bir bildirim de yok” dedi.

İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden de bir açıklama yapıldı. Açıklamada “Bazı basın yayın organlarında yer alan, “UEFA, Merih Demiral’a 2 maç men cezası verdi.” iddiası doğru değildir. UEFA tarafından Merih Demiral hakkında açılan soruşturma henüz sonuçlanmamış olup, iki maç men cezası verildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. UEFA, milli futbolcumuz Merih Demiral’dan savunma istemiş olup, savunma sonrasında soruşturma karara bağlanacaktır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz” denildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Merih Demiral’ın ‘bozkurt selamı’ nedeniyle Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’in bakanlığa çağrıldığını duyurmuştu. Önceki gün de, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı.

Almanya’nın iç istihbarat kurumu Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV), ‘Bozkurtlar’ olarak bilinen ülkücü hareketi ‘Almanya’daki Türk aşırı sağı’ olarak tanımlıyor, ‘iç güvenlik açısından tehdit oluşturan, şiddete eğilimli bir yapı’ olarak değerlendiriyor.

Ülkücü hareket, Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından izleniyor ancak ülkücü hareket de bozkurt selamı da yasak değil.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Maçta bozkurt işareti yapmıştı, hakkında istenen ceza belli oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir