Mezarlıkları Ziyaret Eden Depremzedeler Kürtçe Ağıt Yaktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adıyamanlılar, 6 Şubat’ta yaşanan depremde hayatını kaybeden yakınlarını mezarlıklarda ziyaret etti. Yıkıcı depremden sonraki ilk bayram olması nedeniyle büyük bir acı ve yas vardı. Aralarında çocuk ve siyah giyinen kadınların olduğu kalabalıklar gün boyunca mezarlıklardan ayrılmadı. 

Yeni Mahalle Mezarlığı ile Alevilerin yoğun olarak defnedildiği Karapınar mezarlığına giden Adıyamanlılar, yakınlarını anarak dualar okudu. Depremden sonra kenti terk eden yurttaşlar da bayram nedeniyle kente geri dönmüştü. 

Karapınar Mahallesi’ne gelen yurttaşlar, Kürtçe ağıtlar yakarak lokma dağıttı. Bayram için alınan şeker ve tattılar burada dağıtıldı. Mezarlıklara çiçekler ekildi, yağıştan ıslanan nemli toprağa kendi elleriyle su döktüler.  Acıyı en çok yaşayanlar ise kadınlar oldu. Yakınlarının mezarlarını ise daha önce yazdıkları numaralardan tanımaya çalışıyordu.  

Yeni Mahalle Mezarlığında da acının yankısı büyük oldu. Binlerce Adıyamanlı sela ve dualar eşliğinde ve gözyaşları içerisinde mezarlığı gezdi. 

Karapınar Mezarlığı kenarında bulunan duvarda şu yazılama yer alıyordu. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mezarlıkları Ziyaret Eden Depremzedeler Kürtçe Ağıt Yaktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    9 Ağustos 2023, 09:45

    […] merkezli depremin üzerinden aylar geçse de depremzedeler neredeyse depremin ilk günü gibi birçok sorunla karşı […]

    Cevapla