Mültecilik insan tacirleri için sektör oldu: Van’da 2021’de bin 900 insan kaçakçısı yakalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van’ın göç rotası üzerinde bulunduğunu belirterek, “Sınırda askeri birliklerimiz 7-24 esasına göre 9 tabur, 46 karakol, 184 kule ile görev yapmakta. Hemen onun arkasında jandarma bütün sınır hattında güzergahlarda devriye gezip nöbet tutmakta. 2021 yılında biz yaklaşık 150 şok evi yıktık. Bu sene ise 17 şok evi yıktık. Geçen yıl 1900, bu yıl da 100 insan kaçakçılığı yapan organizatör yakalandı” dedi.


DHA’da yer alan habere göre, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başkanlığında, valiliğin Ali Paşa Toplantı Salonu’nda, İl Göç Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Lütfü Boyalı, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Göç Müdürü Cuma Omurca ve ilgili kurum amirleri ve temsilcileri katıldı. 2022’nin ilk toplantısında konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bilmez, düzensiz göçmen ve insan ticaretiyle ilgili bilgiler verdi. Vali Bilmez, toplantıda ilgili kurumlarla koordine gerektiren konuların masaya yatırılacağını söyledi. 


Van göç rotası üzerinde’


Toplantıya ilişkin bilgilendirme yapan Vali Bilmez, “Her yılın başında yapmamız gereken bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Burada hem düzensiz göçle mücadeleyi hem ilimizde ikamet eden göçmenlerin durumu, düzensiz göçlere karşı alınan önlemleri değerlendirecek, yeni alınacak önlemler konusunda kararlar alacağız. Afganistan üzerinden İran’a oradan ilimize gelen düzensiz göçmenler, buradan Türkiye’nin batı bölgesi oradan da Avrupa’ya gidiyor. Biz böyle bir rota üzerindeyiz” dedi.


‘2021’de 1900 organizatör yakalandı’


Düzensiz göçmenlerle yoğun mücadele yürütüldüğünü vurgulayan Vali Bilmez, şunları söyledi:
“Sınırda askeri birliklerimiz 7-24 esasına göre 9 tabur, 46 karakol, 184 kule ile görev yapmakta. Hemen onun arkasında jandarma bütün sınır hattında güzergahlarda devriye gezip nöbet tutmakta. İlimizde hem dağlarda hem şehir merkezinde açıkta düzensiz göçmen hareketi görmek imkansız. Bir şekilde sınırı geçenler şok evlerde tutuluyor. 2021 yılında biz yaklaşık 150 şok evi yıktık. Bu sene ise 17 şok evi yıktık. Geçen yıl 1900, bu yıl da 100 insan kaçakçılığı yapan organizatör yakalandı. Asker, jandarma, emniyet, sahil güvenlik birimleri, ile termal kameralar, İHA ve SİHA görüntülerinden yararlanarak kentimize düzensiz göçmenleri sokmamak için mücadele veriyoruz. Bu birimlerimiz yakalanan göçmenleri, deport etmek için İl Göç Müdürlüğü ile koordineli çalışıyor. Bu mücadelede emek veren personelimize ve bize destek veren Van halkına teşekkür ediyorum. Kurularımıza, askerlerimize, güvenlik güçlerimize karalı mücadelelerinden dolayı ayrıca teşekkür ederim.”
Toplantı, İl Göç Müdürü Cuma Omurca’nın, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vermesiyle devam etti.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mültecilik insan tacirleri için sektör oldu: Van’da 2021’de bin 900 insan kaçakçısı yakalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir