Oktay Candemir Yazdı: Kararsızlar’a çağrı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Her seçim zamanı bu kelimeyi sık sık duyarız. Kim olduklarını bilmemekle beraber, ülkenin ve bizim geleceğimizin nasıl olacağına onlar karar veriyor. V

Seçim zamanı ortaya çıkıyorlar, ‘bugüne kadar karar verememiştik ama şimdi karar vereceğiz’ diyorlar ve karar verip gidiyorlar, bir daha da onları göremiyoruz. Nerelerde yaşarlar, hangi sınıfsal zümreye mensuplar, ne yerler, ne içerler; hiç bilmiyoruz.


Kararsızım, kararsızsınız, kararsızlar.
O güne kadar siyasi tercihi konusunda karar verememiş insanların 3 günde verdiği karar ne kadar doğru, bilemiyorum. Ne zaman karar veriyorlar o da belli değil. Seçim gecesi, sandık başında mı; bunu merak etmiyor değilim. İnsan biraz kararlı olur.


İnsana arabesk bir çağrışım da yaptırıyor. Yuvasızlar, Boynu Bükükler, garip yetimler, severse insan candan sevmeli(!)
Onlara Türkiye’nin 3. Büyük partisi diyorlar. Madem öyle bir güçleri var, birleşin, kurun bir parti gitsin. En büyük rakibinizde ‘Bağımsız’ seçmen olur.


Sakın bana hâkimlerde kararsızlardan demeyin, üzülürüm. Onlar gibi sık sık ‘Karar’ diyen meslek grubunun bu konuda kararsız olmasını kaldıramam. Sen o kadar yıl oku, bilmem TCK, CMK falan ezber et, günde 100 tane karar ver, ama iş oya gelince ‘Valla henüz karar veremedim’ de… Olacak iş mi?


Ben bu kararsızların büyük bir çoğunluğunun birbirine ‘Kanka’ diye hitap eden insanlar olduğunu düşünüyorum. Ne zaman nerede bu kanka muhabbetini duysam, aklıma kararsızlar gelir. Zaten şekil-şemalarından belli ki, konudan haberleri yok.

Seçim zamanı gelince durumdan haberdar oluyorlar ve o esnada karar verecek tipler gibi duruyorlar. Siyah giyindiğinde kendini yakışıklı-güzel zannedenler var ya!


‘14 Mayıs’ta seçim olduğunu eniştemden öğrendim’ diyenler işte!
O kadar çoklar ki, “Sizi bize tane işimi veriyorlar efendim” diye bağırasım var. Sizi gidi soğan fiyatlarından haberi olmayasıcılar sizi, hiç mi soğan yemediniz de, bugüne kadar karar vermediniz be adam!


Sonra ‘Niye böyle oldu’ diyerek, bik bik bik kafamızın etini yiyorlar. Oldukça da kurnazlar, oylarının rengini hiç bilmiyoruz. 15 Temmuz’dan sonra işinden atılan bir tane kararsız bulamazsınız.


21 yıldır AKP’ye oy veriyorsunuz desen, “Yoo asla, biz oyumuzu huzura ve ülkenin kalkınmasına verdik” derler. Ulan o isimde bir parti yok! Siz kimi kandırıyorsunuz!
Bak bu seçim gözüm üzerinizde, sakın ha, bir yanlış yapayım demeyin!


Anladık, jeton geç düşüyor. Madem bu kadar geç karar verebiliyorsunuz, bari doğru düzgün bir karar verin. Sizin kararsızlığınızın cezasını biz kararlılar çekemeyiz artık.


Çabuk karar verin, ağzınızın ortasına kürekle vuracam ha!

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir Yazdı: Kararsızlar’a çağrı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir