1. Haberler
  2. Özel
  3. Oktay Candemir yazdı: Pezevenk

Oktay Candemir yazdı: Pezevenk

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev’in kendisine hitaben, başarılı bir ekonomist anlamına gelen “Sayın Demirel aynı zamanda çok pezevenktir” demesi üzerine; 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’de “Sen de az pezevenk değilsin,” diye yanıt vermiştir.

1995’de Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz, “Pezevenkler Meclisi!” deyince ortalık karışıvermişti.

Bu yüzden ne zaman ‘Pezevenk’ denilirse aklıma ilk gelen kişiler Süleyman Demirel ve Şevki Yılmaz oluyor. Bu kelime hep onları çağrıştırıyor.

Mesela; ‘Puşt’ denildiğinde de aklıma ilk gelen kişi Doğu Perinçek oluyor.

Vaktiyle ABD askerleri (6.filo) geliyor diye İstanbul’da genelevleri badana ettiren bir zihniyetten söz ediyoruz. Ne demişti dönemin Valisi: “ABD askerleri temiz görsün…”

Hatta genelevine boya-badana talimatı veren Valiyi ödüllendirip bakan bile yaptılar.

İşte o dönem temiz görsünler diye 6. Filo için genelevini boyatan milliyetçi MHP’nin şimdiki milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Celal Adan, HEDEP milletvekili Sırrı Sakık’ın konuşmasına tepki olarak “Pezevenkler,” dedi ve mikrofonu açık unutunca bunu cümle-âlem duydu.

Peki, Celal Adan kim? DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler cinayetini planlamakla yargılanan ve Emniyet ifadesinde cinayet emrini Alparslan Türkeş’in verdiğini söyleyen kişi. Basbayağı itirafçı olmuş birinden söz ediyoruz.

Ve iddiaya göre; Celal Adan, 7 TİP’li gencin öldürüldüğü katliamın azmettiricisidir. Bir yakınına olayı yıkarak kendisini kurtarmıştır.

HEDEP’lilere küfür eden Adan’ın ilk küfür vukuatı bu değil. Daha önce de canlı yayında kendisine ‘Pensilvan’ya ya gittiniz mi?’ diye soran bir gazeteciye ağza alınmayacak küfürler etmişti.

Kişi kendinden bilir işi… Hakaret etmek için kullandığı nahoş kelime ile fazla hemhâl olmuş ki, herkesi kendisi gibi zannediyor.

Sen Kürt illerinde fuhuşu destekleyen politikalar üret, fuhuşa destek verenleri kahraman ilan et, ödüllendir. Senin genel başkanının söylediği minvaldeki işlerle iştigal eden mafya babalarını koruma altına alsın. Sonra sen, kalkıp Kürtlere bu hakareti edersen birileri de çıkıp “Öyle bir şey arıyorsan, dön aynaya bak görürsün!” der.

Tabi ki bize küfür yakışmaz, kimseye etmeyiz, edilmesini de istemeyiz. Hatta kelimenin başına ‘Baş’ koyar öyle bir anlatırdım ki, kesin mahkemelik olurduk… Sorun o değil de böyle birisi çıkıp, 6 milyon insana bu şekilde hakaret edince cevap verme hakkımız doğuyor.

Sonradan işler farklılaştı ama Atatürk, bu mecliste Cumhuriyetin ilk yüzyılına girildiğinde; ‘Kürdistan mebusları’ ibaresini kullanmışken, Celal Adan denilen şahıs: Cumhuriyet’in yeni yüzyılına girerken Kürtlere ve onun temsilcilerine ‘Pezevenk’ deme cüretini göstermiştir.

“Benim fikrim, kanaatim şudur ki, bu memleketin kendisi Türk’tür. Öz Türk olmayanların Türk vatanında bir hakkı vardır, o da hizmetçi olmak, köle olmaktır.” diyen eski Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt bile bunun yanında daha ‘İnsan!’ kalır.

Bunlar Bozkurt zihniyetinin bugünkü devamıdır. Cumhuriyet’in 100 yılı değil, 500 yılı kutlanmış olsun, bu kafa değişmez.

Hadi Kürtleri, HEDEP’i geçtim; Koskoca Meclis Grup Başkanvekilisin, 75 yaşında adamsın; utanmıyor musun böyle şeyler söylemeye.

Dua etsin, soyadı Adan’dır, keşke ‘Adam’ olsaydı, o zaman başka şeyler konuşuyor olurduk.

Bunları yazarken aklıma şu meşhur türkü geliyor; Bana dönek demiş İtin birisi / Açığım ne imiş / Sor hele hele / Eli çatlamamış Ayı irisi / Sen bizim köylerden / Geç hele hele(!)

Tepki Ver | mutlu2
2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir yazdı: Pezevenk
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir