Oktay Candemir yazdı: Selo aslında Laz’dır, İmamoğlu da Kürt!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı dedi ki: “Selo aslında Kürt değil, Zazadır”…

Nerdeyse ‘Selo aslında sel sırasında suyun içinde yürüyen sel Türk’üdür’ diyecekti de ortam müsait değil.

Siyasetin geldiği hale bakın; Kılıçdaroğlu’nu Kürt -Alevi olduğu için linçliyorlar, “PKK’lı” ilan ediyorlar. Adamcağız bir ara çıkıp “Ben Türkmen’im” dedi ama yine kurtulamadı. “Dur! Bir yere gidemezsin, sen Kürt’sün” diye adamın başına bela oldular. Konu Demirtaş olunca da  ” O da Kürt değil” diyorlar.

Birini Kürt olmakla vuruyorlar, birini Kürt olmamakla. İlyas Salman’ın Banker Bilo filminde yediği Zabıta dayağından sonra meşhur bir repliği var: “Verisen döviler, vermisen yine döviler” diye… Ülkemiz de öyle bir hale geldi ki; Ben ‘Kürdüm desen de döviler,  Kürt değilim desen de döviler.’

Sayın Cumhurbaşkanı; Demirtaş’ın iyi saz çaldığını biliyorduk ama Zaza olduğunu bilmiyorduk. Bunu söylemeniz çok iyi oldu, sayenizde aydınlandık ve böylece Kürt sorunu tamamen çözülmüş oldu(!)

Acaba bu bilgiye nasıl ulaştınız? MİT’mi, Enişte mi?  Yoksa Palu Nüfus Müdürlüğü’nden mi aldınız bu bilgileri. Onu da ayrıca merak ediyorum. Ha bu arada Vikipedi Demirtaş için; “Türk siyasetçi ve avukat” diyor.  Vikipediyede müdahale edersiniz çok iyi olacak(!)

Bu arada sizin için de ‘Gürcü’ diyorlar.  Hatta bir ara buna çok sinirlenmiş, “Affedersiniz, bana Ermeni dahi diyorlar” demiştiniz.

“İmamoğlu da aslında Laz değil, Kürt’tür” derseniz, ülkenin ekonomik sorunları da çözülmüş olacak.

 “Selo Kürt değil, Zazadır’ açıklamasıyla ‘Tek millet, tek devlet, tek din, tek bayrak’ söyleminizle çeliştiğinizi de belirtmek isterim. Açıklamanızdan anladığım kadarıyla bu topraklar üzerinde birçok millet yaşıyor. Bahçeli gibi “Bu ülkede yaşayan tek bir millet var o da Türk milletidir” diyen bir ortağınız var, yarın bugün çıkıp “Ne Kürdü, ne Zaza’sı, hepimiz Türk’üz” diye size çıkışırsa şaşırmayın.

Birde Demirtaş’tan ‘Selo’ diye söz etmek de nedir? Koskoca Cumhurbaşkanı kişilerden böyle söz eder mi?

Böyle mi olacak artık: Kemo, Devo, Mero, Reco, Temo… Bari sokağa inin kavga edin. İşi iyice mahalle kavgasına çevirdiler. Lakapta olursa tamam olur. Ense Devo, Bala Kemo, Kör Temo, , Keser Mıho!…

Siyaseti Recep İvedik filmlerine çevirdiler. Bunları böyle mizah ile anlatıyorum ama seviye iyice yerlerde. Türkiye’de siyaset artık açıkça etnik ve mezhepsel saiklerle yapılıyor.

Dünyada bunun örnekleri var mı acaba! Mesela Putin muhalif lider Vikhareva için “O aslında Rus değil, Çeçendir” diyor mu? Ya da 2008 Başkanlık seçimlerinde McCain, Obama için “o aslında siyah değil, yüzüne kömür sürmüş bir beyazdır” dedi mi?

Bu kadarını Perinçek bile yapmaz. Savcı Sayan’a Kürt olmak serbest, Demirtaş’a yasak.  Adam işi o kadar abarttı ki, artık kimin Kürt, kimin Türk olduğuna bile o karar veriyor.

Kürdün, Kürt olmaması için her şeyi yapıyorlar. Şerafettin Elçi’nin dediği gibi “Bu ülkede Kürt her şey olabiliyor ama Kürt, asla Kürt olamıyor.”  Demirtaş açıklaması da bunun son örneği oldu. Selahattin Demirtaş her şey olabilir ama asla Kürt olamaz!

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir yazdı: Selo aslında Laz’dır, İmamoğlu da Kürt!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    14 Nisan 2023, 13:38

    Tebrik ediyorum çok güzel olmuş yüreğine sağlık

    Cevapla