Oktay Candemir yazdi: Türk olmanın dayanılmaz mutluluğu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ergenekoncu Atilla Uğur’un oğlu Oğuzhan Uğur’un sunduğu programda yaşanan ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ tartışması bu ülkede asıl sorunun’ Türk sorunu’ olduğuna dair bariz bir örnek sundu.

“Ben Türk değilim, bu yüzden Ne Mutlu Türküm diyene demeyeceğim” diyen Kürt gençleri faşist bir güruhun linçine maruz kaldı.

Apar topar kapı dışarı edilen Kürt gençlerini salona geri getiren Oğuzhan Uğur, onlara mikrofonu yeniden verdi. “Tamam, siz Türk’sünüz, ama biz değiliz” diyen Kürt gençleri ikinci bir linçe maruz kaldı.

Yani onlara ‘Tamam kardeşim siz Türk’sünüz’ demek bile linç sebebi. Ne diyelim, Mahmut ‘mu diyelim.

Kürt, ‘Ben Türk değilim’ dediği için dayak yiyor. Kürtlere diyorlar ki; “ Yalan söyleyeceksin”… Kürt yalan söylemediği için ‘Vatan haini’ oluyor.

“Biz Türk değiliz, İngiliz’iz’ diyen Turistlere de para karşılığı tercümanlık yapacak kadar vatansever bunlar.

Bu ülkede bu kadar acı yaşandı, 100 binlerce insan öldü. 100 yıldır biz bunlara bir şey anlatamadık. Bize zorla ‘Türküm’ dedirtmenin gerekçesi ise “ “Türk Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk milleti denir” şeklinde izahı olmayan resmi devlet tezi. Tamam, bağlıyız ama Türk değiliz ne yapacağız? Orada Türkiye Cumhuriyeti geçiyor, Türkiye halkı geçiyor ve en son Türk milleti diye bağlamış. ‘Türkiye halkı’ ibaresindeki gizli özne Kürtler olduğu için bu söz tamamen Kürtlerin asimilasyonuna yönelik bir söz. Sadece sözde kalmadı, 100 yıldır katliamlarla hayata geçirildi.

Hadi bunu vatandaşlık bağı ile falan açıkladın, peki, “Varlığım Türk varlığına armağan olsun” sözleri ile ünlü andımızı nasıl açıklayacaksınız?

Şuna adım gibi eminim, Kürtler yarın toplu bir açıklama yaparak, “ Biz Türk’üz” dese bundan dahi rahatsız olacak Türkler bu ülkede.

Kürtleri gördükleri yerde “ Yaşasın Türkiye” diye bağırıyorlar. Ahmet Kaya’nın dediği gibi sanki Kürtler uzaydan gelmiş bu ülkeye. Biz mutlu olmak zorunda değiliz, sizin istediğiniz gibi bir mutlulukta istemiyoruz. Sanırsın dünyada yaşayan tüm halklar Türk olmadığı için mutsuz.

Resmi iddialara göre dünyada toplam 350 milyon Türk varmış. Dünya nüfusu ise 8 milyar. Bu hesaba göre dünyada 7 milyar 650 milyon mutsuz insan var. Türk olmadıkları için çok mutsuzlar ve en yakın Türk konsolosluğuna giderek Türk olabilmek için başvuruda bulunuyorlar(!)

Artık karnınızdan konuşmayın, ‘Kardeşiz, askerlik arkadaşıyız, ayrımımız yoktur” klişelerini bırakın. Kürtlere açık açık “ Biz sizi istemiyoruz” deyin gitsin. Aradan 100 sene geçmiş, hala Kürtlere ‘Ne Mutlu Türküm diyene” dedirtmeye çalışan azımsanmayacak kadar ırkçı var.

100 yıl geçmesine rağmen hala Kürtlere yönelik tutum buysa, bu çok büyük bir utançtır. Türk’ün gücünü Suriyelilere gösteremediler galiba, o yüzden yeniden Kürtlere döndüler.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir yazdi: Türk olmanın dayanılmaz mutluluğu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir