1. Haberler
  2. Özel
  3. Oktay Candemir yazdı: Van stadının cismi yok ama ismi satılık!

Oktay Candemir yazdı: Van stadının cismi yok ama ismi satılık!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2004-2009 yıllarında Van Büyükşehir Belediyesini yöneten AKP’li Burhan Yenigün, Van’ın taşınmazlarını satmış ama yine de HDP’li belediyeye yüklü miktarda borç bırakmıştı. Burhan Yenigün’ün zaman yetmediği için satamadığı taşınmazları ise kayyımlar sattı.

Haraç mezat satıyorlar. Edremit’te belediyeye ait arsa kalmadı, Tuşba Belediyesi şimdi otogarın bulunduğu alanı satmak için hazırlık yapıyor. Kayyım, İpekyolu ilçesinde bulunan eski belediye ek binasını da geçen ay yıktırdı. Yıktırılan belediyenin 820 metrekarelik alanı da satılığa çıkarıldı. Bunlar bitti, satacak bir şey kalmayınca şimdi şehrin tek futbol stadının ismini sattılar. Stadın Atatürk olan ismini ‘Veysel Ürüm’ stadı olarak değiştiriyorlar.

Veysel Ürüm kim?

AKP’li bir iş insanı.Vanspor’un başkanı televizyonlara çıkıp bunu gururla anlatıyor. Ben hayatımda böyle bir şey ne gördüm ne duydum. Sırf Vanspor’a maddi destekte bulundu diye stadın ismini ona satıyorlar, yani aslında Veysel Ürüm, şehir stadının ismini satın alıyor. Veysel Ürüm’ün firmasının ismini sponsor olarak stada verebilirsiniz ama ismini bir stada veremezsiniz.

Spor Genel Müdürlüğü tesislere ad verme yönetmeliğinin 6. Maddesini de mi okumadınız?

Yönetmelikte diyor ki; “Spor tesislerine genel olarak: Ülkemizin gençlik ve spor hizmet ve faaliyetlerine olumlu katkılarda bulunmuş ve bu alanda iyi ün yapmış kişilerin adları, Yurt içinde önemli zaferlerin kazanıldığı tarih ve yerlerin adları, İl, ilçe, belde gibi yerlerin adları ile bu yerlerin kuruluş ve kurtuluş günleri, Ülkemize büyük hizmetlerde bulunmuş devlet adamlarının adları, Kültür, sanat, tarihi, idari ve sosyal alanda önemli hizmetleri bulunan kişilerin adları verilebilir.”

İsmini vermek istediğiniz Veysel Ürüm, bu özelliklerin hangisini barındırıyor? Kurtuluş savaşını o kazandı da haberimiz mi yok!

Erzincan’a futbol stadı yapıldı, Afyon’a stat yapıldı, neredeyse Türkiye’nin bütün illerine stat yapıldı ama süper lig geçmişi ve tarihi başarıları olan Van’a yıllardır bir stadı çok görenler, şimdi barakaya dönmüş o stadın ismini satıyorlar.

Neyse ki ihale ile falan satışa çıkarmadılar. İhaleye kesin fesat karışırdı. Kayhan Türkmenoğlu kesinlikle parayı verir, ismi satın alırdı.

Caddeler, sokaklar satıldı bitti ya korkarım ki, şimdi isimlerini satmaya başlarlar. Maraş Caddesi’nin ismi Kayhan Türkmenoğlu, Cumhuriyet caddesinin ismi de Abdulahat Arvas caddesi olarak değişir. İrfan Kartal’ın da gönlü kalmasın Milli Egemenlik caddesini de ona satın gitsin. Parayla değil mi kardeşim, isteyen istediğini alır, bize ne (!)

VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan’ı unutmayın derim. Tapu Kadastro Van İl Müdürlüğünün ismi Ülker Cem Kaplan Kadastro Müdürlüğü olabilir (!)

Tapuya lüzum yok, Cem Kaplan o işleri iyi bilir (!)

Hatta yakında Van’ın ismini de satar bunlar. Şehrin ismini Burhanlı (Kayatürk) yaparlarsa şaşırmayacağız.

İyi para veriyorsa neden olmasın?

Benim de param olsaydı, büyükşehir belediyesinin ismini satın alırdım. ‘Oktay Candemir Büyükşehir Belediyesi’ olurdu, fena mı(!)?

Nede olsa parayı basan düdüğü çalıyor!

Sonuç olarak; Nedir bu Vanspor’un baraka stadının sizden çektiği… Daha önce ismi faili meçhul cinayetlerle anılan eski Vali Mahmut Yılbaş’ın ismini verdiniz, sonra değiştirip Atatürk stadı yaptınız, şimdi Van’da yaşayan AKP’li bir iş insanının ismini veriyorsunuz ve hem de bunu para karşılığı yapıyorsunuz.

Allah Müstahakkınızı Versin, siz adam olmazsınız!

Serhat News

Tepki Ver | mutlu3
3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir yazdı: Van stadının cismi yok ama ismi satılık!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar

    Bende diyordum bu para nerden geliyor bu kısa boylu adam niye böyle havalı meğerse akpliymis sırf akpli diye ismi stada verilemez büyük biri değerli biri değil siyaseti spora karıstırmayın

    Cevapla