1. Haberler
  2. Özel
  3. Oktay Candemir yazdı:Filistin’de müslüman, Rojava’da bê iman

Oktay Candemir yazdı:Filistin’de müslüman, Rojava’da bê iman

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de solcuyum ya da Müslümanım diyenlerin foyası konu Rojava olunca alenen ortaya çıkıyor.

Filistin için istedikleri adaletin yüzde 1’ini Kürtler için talep etmiyorlar. Ha bir de güya Kürtlerin piyasal İslamcıları var. Kendi halkı için kılını kıpırdatmaz, hatta gider işgalci ile işbirliği bile yapar ama konu Filistin olunca ‘Allah Ekber’ diye bağırmaya başlar.

Filistin’in bir statüsü var, ordusu var… Dili, eğitimi her şeyi serbest. Biz Kürtlerin bunun yüzde 1’i kadar hakkı yok ama bizim bu sakallı Kürtler gidip Filistin için ağlayabiliyor.

Destekledikleri Hamas ise gidip çoluk-çocuk demeden ‘Cihat’ adı altında katliam yapıyor. Normalde her dindar Müslümanın aslında buna karşı çıkması lazım iken, Filistin meselesini içeride oy deposu olarak devşiren gruplar toplumu maalesef yanlış yerlere kanalize ediyor.

Filistinlileri de yarattıkları algıdan ötürü kutlamak gerekiyor, yıllardır kendi toprak-iktidar mücadelelerini dünya Müslümanlarına ‘İslam’ın davası’ olarak yutturdular.

Oysa dünyada 21 tane Arap devleti var. Eğer bir devlet kurmak ‘İslam davası’ ise o zaman İslam’ın çoktan tüm dünyaya hâkim olması gerekmez miydi?

Rojava konusunda hükümetle ortak hareket ederken, Filistin için direniş çağrısı yapan HÜDA-PAR Genel Başkanının çoktan Filistin’e giderek İsrail’e karşı savaşmasını çok isterdim. Bugüne kadar bunlardan birinin Filistin’de İsrail’e karşı savaştığını görmedim. İşin sonunda ‘Şehit’ olup cennete gitmek varken, gidilmez mi yeşil gözlüm(!)

Türkiye’nin Rojava bombardımanı ile Hamas vahşetinin aynı zamana denk gelmesi nedeniyle bu defa foyaları daha erken ortaya çıktı.

Rojava bombalandığında kafasını kuma gömen Devekuşu misali sözde Müslümanlar ve solcular Filistin için ortalığı ayağa kaldırarak ‘Direniş’ çağrısı yapıyor.

Açık konuşmak gerekiyor; Türkiye’deki ‘İslami’ oluşumların arkasında eskiden beri İran devleti var. Hepsi de İran orjinlidir. Bu yüzden politikaları da İran devletinin çıkarlarına göre şekilleniyor. Burada dert Filistin değil, Filistin halkının kazanımları değil, İsrail devletini ortadan kaldırmaktır.

Bu da bir İran planıdır ve bu planın içinde Kürtlerde Yahudiler gibi hedef düşmandır.
Kürtler size ne yaptı da Kürtlere bu kadar düşman oldunuz? Müslümanı, solcusu, solucanı, sağcısı, bağcısı cümbür cemaat; mesele Kürtler olduğunda hep bir ağızdan ‘Kürt anasını görmesin’ diyor.

Neyse ki, Kürt meselesi var da, bunların ne münafık olduğu da ortaya çıkıyor.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu2
2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir yazdı:Filistin’de müslüman, Rojava’da bê iman
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir