OSB seçimlerindeki tartışmalar sürüyor:  Bozkurt, üyelerimiz baskı altına alınıp listeden çıkartıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da yapılan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) seçimleriyle ilgili yazılı açıklama yapan İş İnsanı ve OSB’de başkanlığa aday olan Şemsetiin Bozkurt, seçimdeki siyasi baskılara dikkat çekerek, “üyelerimiz baskı altına alınıp listeden çıkartıldı” dedi.

Van’ın en büyük organize sanayi bölgesi olan Van OSB’de sanayiciler 19 Şubat’ta sandık başına gitti. 127 kişinin oy kullandığı seçimde, 1 oy geçersiz olurken, sarı liste ile yarışan mevcut Başkan Memet Aslan 90, beyaz liste ile yarışan Şemsettin Bozkurt ise, 36 oy aldı. Van OSB eski başkanı Şemsettin Bozkurt, dünkü seçimin ardından  yazılı bir açıklama yaptı. “Dün 12. Dönem Van OSB seçimlerinde beyaz liste ile aday olduk. Rakibimiz mevcut yönetim ise sarı liste ile seçime katıldılar. Ne yazık ki, böyle seçimlerde futbol gibi sonuç odaklı seçimlerdir. Sonuç olarak kaybettik. Tekrar tebrik ediyorum. Umarım Van için kıymetli işler yaparlar. Sonuç ne kadar sarı liste lehine olsa da yaşanan mücadeleyi kazandığımızı belirtmek isterim. Hayatımda yaşadığım en hayal kırıklığıyla dolu bir seçim oldu. Yaklaşık 1 yıldır çalışmalarına başladığımız seçimde, birçok sanayicimizden destek sözü aldık. 6 vizyon projemiz birçok sanayicimizin takdirini topladı. Özellikle il dışındaki hemşerilerimiz ve dostlarımızın heyecanı ve desteği bizi inanılmaz onura etti. Mevcut yönetim ise proje açıklamak bir yana seçim tarihini dahi son günde açıklama niyetindeydi. Belki de bu tür oda seçimlerinde bir ilk yaşandı ve seçim tarihini muhalefet listesi duyurdu. Tüm bu gelişmeler ışığında seçimi kazanma umudumuz çok yüksekti. Fakat rakibimizin seçimi masa başında kazanma planlarını hesaba katmadık! Mevcut yönetim seçim çalışmalarını kendi propagandalarını yapmak yerine sanayicilerimizi listemize girmemeleri yönünde baskı ile geçirdiler. Bize teveccüh gösterme eğiliminde olan tüm sanayicileri siyasi, ekonomik ve bölgecilik yönünden baskılayarak listemize girmelerine mani olmaya çalıştılar.

“Kimlik üzerinden sanayicilik yapmadım”

Kısacası rakibimiz tüm planlarını bizim adaylığımızı engelleme üzerine kurdu. Biz ise listemizi son ana kadar gizli tuttuk. Seçim günü geldiğinde maalesef listemiz divan kuruluna sunulur sunulmaz tüm sanayici, divan kurulu ve güvenlik güçlerinin gözleri önünde listemizdeki üyeler baskı altına alınıp listeden çıkartıldı. Ben kendilerine kırgın değilim, en azından şahsi olarak bir kin gütmüyorum. Fakat kentin gittiği ve gideceği noktayı gördükçe çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Elbette benim için kendilerini tehlikeye atmalarını isteyemem. Bu benim şahsi meselemde değil. Ama rakibimizin kentin geleceğini nasıl tehlikeye attığını bilmenizi isterim. Ben birçok yerde de belirttiğim gibi sosyal demokrat bir Kürt olarak bu ülkenin ve kentin iş, istihdam üreten bir iş insanıyım. HDP’de bir dönem görev aldım. Bunu hiç saklamadım ve gocunmadım. Fakat asla bu kimlik üzerinden sanayicilik yapmadım. Bu görüş üzerinden STK’larda kendimi var etmeye çalışmadım. AK Partiliyi de CHP’liyi de diğer tüm siyasi partilere gönül verenleri de ayırmadım. Kentlilik bilinci ile hareket ettim. Bu samimiyetimize inanan ve güvenen Ak partili üyemizde vardı, Saadet partili de, HDP’li de vardı. Emekçisi olduğum partiden hiçbir zaman kayırmacılık istemedim.

“Kendilerini yine de tebrik ediyor, başarılar diliyorum”

Kendileride başta il ve ilçe yönetimleri olmak üzere hepsi seçimlere müdahil olmayacağını belirtmiş sanayicilerin iradesine vurgu yapmışlardır. Olması gereken de budur, bu kentlilik bilinci için kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Fakat aynı hassasiyeti İktidar partisinden görememiş olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Rakibimizi sosyal medya olmak üzere birçok platformda desteklediklerini birçok üst düzey yöneticinin müdahil olduğunu gördük. Bu, kent için bir iyilik değildi. Bizden olsun nasıl olursa olsun anlayışı Van’ı tek bir adım ileri götürmeyecektir. Listemizde birçok siyasi görüşten insan olmasına rağmen böylesine bir ötekileştirmeyi sindiremediğimizi belirtmek isterim. Başta dediğim gibi böyle seçimler sonuç odaklıdır. Sarı liste kazanmıştır kendilerini yine de tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Bozkurt: mücadeleyi kazanıp seçimi kaybettik

Umarım iktidarın bu desteğini en azından fırsata çevirip Van OSB’ye demiryolu bağlantısını getirirler. Serbest bölge ve petrol istasyonu, Güneş Enerjisi Santrali-Tarlası kurarlar. Şüphesiz bunları yapacak imkana bizden daha yakınlar ve gereken desteği aldılar. Ayrıca söz verdiği halde desteğini çekmek zorunda kalan ve bunu belirten arkadaşlara da onlara bir düşmanlık beklemediğimi tekrar belirtmek isterim. Öfkem Van’ın bu makus talihinedir. Tüm ekonomik göstergelerde son sıralarda olan bir kentin hala kentlilik bilincinin oluşmamasınadır. Hala 100 yıl önceki bölgecilik, adamcılığa mahkum olmasınadır. Siyaseti etkileyen değil, siyasetten etkilenmesinedir kırgınlığım. Ben ve arkadaşlarım tüm bu olumsuzluklara karşı dimdik durup kaçmadan saklanmadan seçime-divana listemizi bin bir zorlukla sokmayı başardık. 360 oya bedel 36 yürekli insanın 36 oyunu alıp mücadeleyi kazanıp seçimi kaybettik. Ama maalesef kent bu bilinç ile ileri gidemeyecek. Tek bir proje açıklamayan, seçim tarihini gizleyen, rakibini seçime sokmamaya çalışan ve ağır baskılar kuran bir yönetimin bir seçimi kazanıyor olması gelecek açısından maalesef kötü ipuçları veriyor!

“Destek ve moral mesajı atan yüzlerce insanımıza teşekkür ediyorum”

Ben yine de kazanan arkadaşların bunu bir fırsata çevirip İktidardan katma değeri yüksek yatırım altyapı projelerini gerçekleştirmelerini-sağlamalarını öneriyorum. Sonuç olarak Van’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından destek ve moral mesajları atan yüzlerce insanımıza teşekkür ediyorum. Bizzat seçim mahalline gelip akşama kadar seçim sonuçları bekleyen tüm yürekli-değerli dostlara sonsuz şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Onları sevindirecek haberi veremediğim içinde özür diliyorum. Tabii ki yılmak, yıkılmak ve vazgeçmek yok! Van için bildiğimizi, inandığımızı ve gördüklerimizi her yerde söylemeye devam edeceğiz. Kimseye düşman değiliz! Bu kenti, bu kentin halkını hak ettiği gibi yaşayacağı bir yer yapabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sizler, bu yazıyı buraya kadar okuma zahmetine koyduğum için tüm dostlardan özür diliyorum. Gösterdikleri sabır için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın… Bimînin xêr û xweşîyê de…”

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
OSB seçimlerindeki tartışmalar sürüyor:  Bozkurt, üyelerimiz baskı altına alınıp listeden çıkartıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir