1. Haberler
  2. Güncel
  3. Patnos Belediyesi Kürtçe tabela astı

Patnos Belediyesi Kürtçe tabela astı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Ağrı’nın Patnos ilçesinde belediye bir ilke imza atarak, hizmet binasının giriş kapısına Türkçe ve Kürtçe, tabela astı.

Çok dilli belediyecilik çalışmalarını sürdüren HDP’li Patnos Belediye Eşbaşkanları Müşerref Geçer ve Emrah Kılıç, yaptıkları açıklamada, farklı kültür, din ve dillerin bir arada yaşamasını gözönünde bulundurduklarını ifade ederek, “Çok Dilli Belediyecilik” projesini hayata geçirdiklerini söylediler.

‘Diller Allah’ın ayetleridir’

Çok dilli Belediyecilik kapsamında yaptıkları çalışmanın tüm Patnos halkına ve Patnos Belediyesine hayırlı uğurlu olmasını dileyen Eşbaşkan Müşerref Geçer “Belediyemizi kazandığımız günden bu güne kadar en çok istediğimiz ve önem verdiğimiz çok dilli belediyecilik kapsamındaki projemizi hayata geçirerek Belediye binamıza bugün tabelamızı astık. Diller Allah’ın ayetlerindendir. Bizimde ana dilimiz olan Kürtçe yazılı tabelamızı asmamız bizim ve halkımız için gurur verici bir durumdur.” Şeklinde konuştu.

‘Bir eksiklik tamamlandı’

Belediye binasına asılan çok dilli tabela için görüşlerini ifade eden Belediye Eş Başkanı, Emrah Kılıç ise “ Kültürler, inançlar ve diller bir aradadır. Tüm bu farklılıklar zenginlik olarak kabul edilir. Biz şu anda gururla bu eksikliği tamamlamanın ilk adımını attık” dedi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Patnos Belediyesi Kürtçe tabela astı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir