1. Haberler
  2. Güncel
  3. Rojin gözyaşları arasında defnedildi

Rojin gözyaşları arasında defnedildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in tabutunu kadınlar omuzladı. Kabaiş gözyaşları arasında defnedildi.

Van’da 27 Eylül tarihinde kaybolan Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in cansız bedeni Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde 18 gün sonra bulundu. Van Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) otopsi işlemleri yapılan cenaze Diyarbakır’a götürüldü. Aileye Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan ile Halkların Demokratik ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) üyeleri eşlik etti.

Bağlar ilçesine bağlı Yeniköy Mezarlığı’na götürülen cenaze burada dini vecibelerinin yerine getirilmesi sonrası araçla defnedileceği mezarlığa götürüldü. DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe belediye eşbaşkanları, TJA, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ve yüzlerce kişinin katıldığı törenle Kabaiş’in cenazesi defnedileceği mezarlığa götürüldü.

 Cenazeyi kadınlar omuzladı

Cenazeyi kadınlar araçtan indirerek, tabutu mezarlığa kadar taşıdı. Cenaze, kadınların yaktığı ağıt ve gözyaşları arasında defnedildi. Mezarı başında dualar okunmasının ardından kitle mezarlıktan ayrıldı. Aile taziyeleri mezarlıkta kabul ettikten sonra Abdurrahman Enç Taziye Evine geçildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rojin gözyaşları arasında defnedildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir