1. Haberler
  2. Güncel
  3. Rojin’in ön otopsisi raporuna ‘Gizlilik’ kararı

Rojin’in ön otopsisi raporuna ‘Gizlilik’ kararı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ön otopsi işlemleri tamamlanan Rojin Kabaiş’in otopsi raporu gizlilik kararı gerekçesiyle Van Barosu’na verilmedi. Rojin’in cenazesi Diyarbakır’a götürülürken, Van Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan da acılı aileye eşlik etti.

Van’da kaybolduktan 18 gün sonra cenazesi Van Gölü Molla Kasım kırsal mahallesi sahilinde bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in otopsi işlemleri tamamlandı. Van Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) Kabaiş’in otopsi işlemleri yaklaşık 8 saat sürdü. Vücut bütünlüğü bozulduğu bilgisi edinirken, Kabaiş ailesi kızlarını elbisesinden teşhis etti. Kabaiş’ten, alınan 100’den fazla numunenin bir kısmının Van ATK’ye bir kısmının ise İstanbul ATK’ ye incelenmek için gönderileceği belirtildi.

Gizlilik kararı

Kabaiş’in ön otopsi inceleme sonucu raporu Van Borusu’na verilmedi. Savcılığın dosyaya “gizlilik kararı” getirdiğini belirten baro, bu karar nedeniyle bilgi ve belgelerin kendileriyle paylaşılmadığını aktardı.

Cenazesi Diyarbakır’a getirildi

Otopsi işlemleri tamamlaması ardından Kabaiş’in cenazesi ailesine verildi. Hastanede dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Kabaiş’in cenazesi Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Diyarbakır’a doğru yola çıkarıldı. Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal de aileye eşlik ederek Diyarbakır’a gitti. Kabaiş’in cenazesinin Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı’nda defnedilecek.

Serhat News

Tepki Ver | _zg_n2
0
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rojin’in ön otopsisi raporuna ‘Gizlilik’ kararı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir