Saadet Partisi: Van Büyükşehir belediyesi 2021’de yollarda yapboz oynadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van Büyükşehir Belediyesi’ni gündemine alarak, 2021 yılında yapılan harcamaları dikkat çekerek, 2021 yılında yollarda yapılan yapboz çalışmaların 2022’de devam edip etmeyeceğini sordu.

Kentin sorunlarını düzenli olarak gündeme getiren Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan bu haftası basın toplantısında gündemi Van Büyükşehir belediyesi yaptı. Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait birimlerin kirada olduğuna dikkat çeken Başkan İlhan, kentteki önemli sorunlara sıraladı. İlhan, Türkiye’de su fiyatları bakımında en pahalı 5. şehrin Van olduğunu belirterek, “Van Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında hangi hizmetleri yapmıştır, toplamda ne kadar harcama yapılmıştır ve 2022 yılına ne kadar borçla girilmiştir? 2022 yılı bütçesi ne kadardır? 2022 yılında Van’ın ulaşım sorununun çözümü için hangi projeleriniz vardır? Otopark sorununa çözüm için herhangi bir projeniz var mıdır?, 2021 yılında yapılan merkezi caddelerde yapılan yapboz çalışmalarını 2022 yılında da devam etmeyi planlıyor musunuz?” diye sordu.

‘Parkomat tartışmalıdır’

Planlamalar hakkında da sorular yönelten İlhan, şu sorulara cevap istedi: “Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait hangi kurumlar kiradadır?. 2022 yılında hangi kurumların kiradan çıkması için ne gibi planlarınız vardır? 2021 yılında yapılan merkezi caddelerde yapılan yapboz çalışmalarını 2022 yılında da devam etmeyi planlıyor musunuz?.  Van yeşil alan konusunda ciddi eksiği olan bir kent konumundadır. Yeşil alanların arttırılması ve kent ormanı oluşturulması için bir planınız var mı? Türkiye’de su fiyatları bakımında en pahalı 5. şehir Van’dır, su fiyatlarında indirim düşünüyor musunuz? Van’ın ana caddelerinde devam eden ve yasallığı tartışılan parkomat uygulamasını 2022 yılında da devam ettirmeyi düşünüyor musunuz?.”

İlhan, açıklamada belediye yönelttikleri soruların cevaplarını ise kısa sürede beklediklerini kaydetti.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saadet Partisi: Van Büyükşehir belediyesi 2021’de yollarda yapboz oynadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir