Saadet Partisi Van’da torpille ‘atama’ iddiaların araştırılmasını istedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özal İlhan, kentte basına yansıyan ‘torpille atamayla’ ilgili konunun bütün boyutlarıyla ilgili araştırılmasını istedi.

Saadet Partisi Van İl Örgütü haftalık basın toplantısını il binasında düzenledi. 2021 yılı iktidar milletvekillerin kentte yaptıkları çalışmaları gündeme alan İl Başkanı Özay İlhan, milletvekillerin kent için neler yaptıklarını kamuoyuna açıklamaya davet etti.  Bu hafta ki gündemlerinin AKP Van Milletvekillerinin 2021 yılı karnesi! Olduğunu da belirten İlhan, milletvekillerine açıklamada şu soruları yöneltti. “2021 yılında Van’a özgü hangi projeleri hayata geçirdiniz?, Van Gölü koruma kanunu, Çevreyolu, Kuzey Van Gölü demiryolu projesi gibi projelerle ilgili ne gibi çalışmalar yaptınız?. Seçim dönemlerinde defalarca söz verdiğiniz stadyum, otogar gibi konularda hangi adımları atıldı. Van’ın hangi kronik sorununa çözüm ürettiniz?, Van’da hangi kurum müdürlerini hangi işlerinizi yapmak için atadınız? Hangi kurumlarda ki müdürleri istediğiniz her işi yapmadığı için görevden aldınız?2021 yılında kaç yakınınızı işe aldınız? Kaç yakınınıza istediğiniz makamlara getirdiniz?”

Yurttaşlar faturalarını ödeyemiyor

Van Esnafının durumuna da dikkat çeken İlhan, pandemi sürecinde mağdur olan esnaf için neler yapıldığını sordu. Kente hitap eden Sınır kapıların çözüm getirilmesini de isteyen İlhan, elektrik, su ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyen birçok yurttaşın durumuna da dikkat çekerek, borçlarından dolayı elektrik, su ve doğalgazı kesilen yurttaşlar için çözüm üretilmesini talep etti.

Kriterler vekil danışmanı üzerinde yürütülmektedir

Son olarak Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde otomasyon şefi olarak görev yapan, AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın danışmanının kardeşi, Van Hekim Evi’ne müdür yardımcısı olarak atanmasına yönelik basına yansıyan haberleri değerlendiren İlhan, “Biz şundan yanayız bir kişinin sadece bir milletvekilinin yakını olması veya bir milletvekilinin danışmanı olması atanma sebebi veya atanmama sebebi olmamalıdır. Her işe ehlini vermek farzdır. Ne yazık ki bizim ilimizde kriterler vekil yakınları danışman yakınları üzerinde yürütülmektedir. Dünkü olayla ilgili sadece şahit olduğumuz bir milletvekilinin danışmanın kardeşi bir müdürlüğe, müdür yardımcısı olarak atandığı, daha sonra bu atamanın olmadığıdır.  Bu atamanın halen olup olmadığı da muallak. Başhekimin ve İl Sağlık Müdürlüğün bir video yayınlanmasına şahit olduk. Bunun için bizim çağrımız bu konunun tüm yönleriyle açıklık getirilmesidir.” Diye konuştu.

Serhat Ñews

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saadet Partisi Van’da torpille ‘atama’ iddiaların araştırılmasını istedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir