Seçime son 10: Yasaklar başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine 10 gün kaldı. Seçim yasakları ise bugün itibarıyla başladı.

Seçimlerin yapılmasına 10 gün kala seçim yasakları başladı. Buna göre, 14 Mayıs  öncesindeki on gün içinde yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla, adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın ve herhangi bir surette dağıtım yapılamayacak.

Bugün itibarıyla anket, kamuoyu araştırması ve tahminler yasak olacak ve yayımlanmayacak. Yapılacak seçim araştırmaları ve yayınlarda gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uyum esas olacak.

Bu kurallara tersi bir durumda isekonu hakkında Cumhuriyet Başsavcılıkları, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Erişim Sağlayıcıları Birliği yetkili olacak.

Seçim takvimi ise şu şekilde:

4 Mayıs: Propaganda  serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak.

7 Mayıs: Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak. Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.

9 Mayıs: Yurt dışında oy verme işlemi sona erecek.

13 Mayıs: Seçim propaganda süreci saat 18.00 itibarıyla sona erecek.

14 Mayıs: Seçim yasakları saat 24.00’te sona erecek. Oy verme işlemleri başlayacak. Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları saat 23.59’a kadar ilan edilecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı seçiminde lk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanmadığı takdirde 28 Mayıs’ta ikinci tur seçimi yapılacak.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Seçime son 10: Yasaklar başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir