Şemdinli Davası’nda çekilen fotoğraf yakalama gerekçesi oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkındaki yakalanma kararı nedeniyle alınan HDP Hukuk Komisyonu Sözcüsü avukat Sedat Düşünmez, ifade işlemlerinden sonra serbest bırakıldı. Düşünmez’in Şemdinli davasında çekilen bir fotoğraf karesiyle ilgili alındığı ortaya çıktı.

Sabah saatlerinde işe gitmek isterken, evin önünde sivil polisler tarafından hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle alınan HDP Van il yöneticisi ve Hukuk Komisyonu Sözcüsü avukat Sedat Düşünmez, serbest bırakıldı. Emniyet işlemlerinden sonra savcılığa çıkarılan Düşünmez, ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı. 

Telefonla aranma yerine kapıya polis gönderildi

Düşünmez’in kamuoyunda Şemdinli davası olarak bilinen davanın karar duruşmasında çekilen bir fotoğraf karesinden dolayı hakkında yakalama kararı çıkarıldığını dile getiren avukatı Savaş Avcı, “müvekkilim sabah saatlerinde evinden çıktığı sırada kapıda bekleyen polisler tarafından alınıyor. Müvekkilim avukattır. Telefonla dahi aransa gidip ifade verebilirken, polislerin kapıya gidip beklemesi hukuki değildir. Zaten ortaya atılan iddiaları da kabul etmediği gibi bir suç unsuru da yoktu” diye konuştu.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şemdinli Davası’nda çekilen fotoğraf yakalama gerekçesi oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir