SGK Van İl Müdürü’nden uyarı: Kayıt dışı çalışanlar emekli olamaz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy, “kayıt dışı” çalışan işçileri uyararak, kayıt dışı çalışan işçinin emeklilik hakkının olmadığının altını çizdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Abidin Göksoy, “kayıt dışı istihdam” uyarısında bulundu. Gürsoy, yaptığı açıklamada, çalışanlar açısından kayıt dışı istihdamın olumsuz etkilerine dikkati çekti.

Kayıt dışı çalışan işçinin emeklilik hakkının olmadığını belirten Göksoy, söz konusu kişilerin çalışamaz duruma geldiğinde malullük aylığından da yararlanamayacaklarını, hayatlarını kaybetmeleri durumunda eş ve çocuklarının ölüm aylığı hakkı bulunmayacağını ifade etti.

Kayıt dışı çalıştırmanın işverenler üzerinde de olumsuz etkilerinin olduğunu vurgulayan Göksoy, kayıt dışı istihdama yönelik yapılacak denetim ve tespitler sonucunda işverenlere yüksek tutarda idari para cezasının uygulanabileceğini kaydetti.

İşyerlerinin yararlandıkları sigorta prim teşviklerinin durdurulacağını aktaran Göksoy, devlet ve özel sektör tarafından sağlanan teşvikler ile hibe ve kredi avantajlarından işverenlerin faydalanamayacağını kaydetti. (AA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SGK Van İl Müdürü’nden uyarı: Kayıt dışı çalışanlar emekli olamaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    15 Kasım 2023, 16:27

    […] ve SGK’nın ortaklaşa hazırladıkları teşvik, destek ve kayıt dışı istihdamın yaptırımları […]

    Cevapla