Sıddık Güler yazdı: CHP’nin Van Seçim Stratejisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da herkesin merak ettiği konu: “CHP Van’da milletvekili çıkarır mı?” Nereye gitsem, kiminle konuşsam bu soruyla karşılaşıyorum. Bu yüzden uzun süredir CHP’yi yakından takip etmeye çalışıyorum. CHP ile ilgili gelen haberleri daha dikkatli okuyorum. CHP’ye yakınlık duyan dostlarımla daha çok konuşuyorum. Van’da nasıl bir çalışma yürütecekleri konusunda bilgi edinmeye çalışıyorum.

Kişisel görüşüm, CHP’nin Van’da Seracettin Bedirhanoğlu’nun il başkanı olmasıyla kabuk değiştirdiği. CHP Van’da ölü toprağını üzerinden attı. Yönetim kadrosu daha tanıdık, daha bilindik insanlardan oluştu, 2 binin altında olan üye sayısı 9 binlere çıktı, genel başkanın Van’a 2 kez gelmesi sağladı, Yaşar Seyman, Haccer Foggo gibi partili olan yazarların edebiyat etkinlikleri kapsamında Van’a gelmesi organize edildi. CHP Van’da neredeyse her aya ciddi bir etkinlik sığdırdı. Sosyal medya etkin kullanıldı, yönetim, kadın ve gençler devamlı sahada oldu. CHP il binası daha geniş ve ferah bir yere taşındı.

Bu yapılanlar benim nazarımda son derece etkili ve önemli işler. Bunları görmezden gelmek haksızlık olur. Peki tüm bu çalışmalar milletvekili çıkarmaya yeterli mi, inanın bunun cevabını ben de bilmiyorum. Bildiğim bir şey oylarını ciddi şekilde artıracağı… Onlar milletvekili değil milletvekilleri çıkaracakları inancında ve bunu da her platformda dile getiriyorlar. Peki bunun için nasıl bir yol izleyecekler?

Seçime, Millet İttifakı çatısı altında kendi logolarıyla girecek olmaları onlara ciddi bir moral üstünlüğü sağladı. 6 parti olarak birlikte girecek olmaları onlar için çıtayı yukarı çıkardı. Hedefleri seçimi Cumhur İttifakı’nın önünde bitirmeleri ve 2 milletvekilliği hedefine ulaşmaları…

Bunun için en başta sandıkları, kendi üyeleri ve ittifak partilerinin üyeleriyle bekleyecekler. İttifak içinde yer alan partilere üye olmayanlara kesinlikle sandık görevi vermeyecekler.

CHP’de etkin olan bir dostum geçen seçim sandık ortalamalarının 7 oy olduğunu ve çoğu sandıkta oy çıkmadığını söylüyor. Bu seçim sandık ortalama hedeflerinin ortak listeyle birlikte en az 50 oy olduğunu belirtiyor. “Bu ortalamayı yakalarsak değil 1 milletvekili çıkarmak 2’yi de alırız, hedefimiz kesinlikle 2 milletvekili,” diyor.

CHP bu seçimde, Van için siyasette renkliliğin önemine vurgu yapacak. Çoğulculuğu öne çıkaracak. Van’ın 2 kutuplu yapıdan kurtulup, 3 aktörlü yapıya kavuşması gerektiğini savunacak, siyasal rekabetin ekonomik gelişmişlikle doğru orantılı olduğunu anlatacak. HDP ve AKP’ye gönül verenlere “Hanede en azından 1 oyunuzu da bize verin,” denilecek. Adaylar TV ve radyolarda daha çok yerel sorunlar üzerinde duracak.

CHP, Van’da seçim stratejisini, kendilerini destekleyecek aileler dışında her haneden en az 1 oy üzerine kurmuş. O yüzden “Çalınmadık kapı bırakmayacağız,” diyorlar.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sıddık Güler yazdı: CHP’nin Van Seçim Stratejisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir