Sınır köyünde toplu oy iddiası: Avukat ve vekile saldırı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Derecik ilçesinin samanlı köyünde toplu oy kullanımı iddialarına araştıran Yeşil Sol Parti Milletvekili Onur Düşünmez ve avukatlar bazı korucuların saldırısına uğradı.

Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Samanlı köyünde toplu oy kullanıldığı iddia edildi. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Hakkari Barosu avukatları, bunun üzerine köye gitti. AKP, Yeniden Refah Partisi ve korucular, vekil ile avukatlara saldırdı.

Korucular havaya ateş açtı

Yaşanan saldırıyı kayıt altına alan ÖHD Colemêrg Şubesi Eşbaşkanı Cevahir Ağrali, AKP’liler ve Yeniden Refah Partisi Rûbarok İlçe Başkanı Reşit Ekinci tarafından engellendi. ÖHD’li Eşbaşkan Ağrali, olaya dair şunları aktardı: “Toplu oy kullanımına dair emareler vardı. Bunun üzerine sandık kurulu ve başkanına durumu aktardık. Durumdan haberdar olduğumuzu gören AKP’li ve Refah Partililer, kargaşa çıkararak bizi dışarı çıkartmak istediler. Bu sırada kolluk içeri girip olayı yatıştırmak isterken, dışarıda da iki grup arasında arbede yaşandı. Korucular silahlarla havaya ateş açmaya başladı.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sınır köyünde toplu oy iddiası: Avukat ve vekile saldırı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir