1. Haberler
  2. Güncel
  3. Son Dakika… DEM Parti, Bahçeli’den görüşmek için randevu almayı tartışıyor

Son Dakika… DEM Parti, Bahçeli’den görüşmek için randevu almayı tartışıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahçeli’nin çıkışından sonra sürecin nasıl bir seyir izleyeceğine ilişkin tartışmalar sürerken, DEM Parti’nin masasında son süreci değerlendirmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dahil olmak üzere tüm genel başkanlardan randevu talep etmek olduğu ileri sürüldü.

Gazete Duvar’dan Ceren Başar’ın köşe yazısında dile getirdiği iddiaya göre, DEM Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamaları ve sonrasında gerçekleşen İmralı ziyaretinin ardından yeni yol haritasını belirlemek için bir dizi toplantı yaptı. Kürt sorununun çözümüne dair olumlu bir sürece girildiğine dair sinyaller olduğunu değerlendiren parti yöneticileri, diyalog kanallarının açılmasının önemine vurgu yaptı. Yeni yol haritasında da daha fazla diyalog ve istişare zemini için ne yapılacağı konuşuldu.

Başar köşesinde, “Liderler düzeyinde görüşmeler yapılmasının sürece katkı sunabileceğine dikkat çeken DEM Parti yöneticileri, bu kapsamda adım atmayı tartışıyor. DEM Parti’nin masasında son süreci değerlendirmek üzere AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dahil olmak üzere tüm genel başkanlardan randevu istemek var. Ancak öneri henüz karara bağlanmadı” değerlendirmesine yer veriyor.

İddialarını DEM Parti kaynaklarına dayandıran Başar, “olası lider görüşmelerinde İmralı ile görüşmelerin devamlılığının sağlanmasının önemine de vurgu yapılacağı”na dikkat çekiliyor.

Dem Parti meclis başkanının 29 Ekim davetine katılacak

Başar, DEM Parti’nin 29 Ekim kutlamalarına da katılacağını ifade ediyor ve daha önce de benzer davetlere katılım sağlandığını ancak bu kez daha geniş bir heyetle yemeğe gidileceği bilgisini edindiğine yer veriyor ve edindiği bilgiye göre yemeğe Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Meclis İdare Amiri Salihe Aydeniz, Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli katılacağının altını çiziyor.

TUSAŞ saldırısı süreci sekteye uğratır mı?

Başar köşesini şu şekilde sonlandırıyor:

“TUSAŞ saldırısının süreci sekteye uğratmamasını umduklarını kaydeden DEM Partili bir yönetici şunları söyledi:

‘Çatışma çözümünün olduğu tüm ülkelerde bu gibi olumsuz gelişmeler olur. Barış zordur. Bu zora var mıyız yoksa ilk engelde vaz mı geçeceğiz? Vazgeçmeden bu sorunu yaratan nedenlere yoğunlaşmak ve vazgeçmemek gerekiyor. Bu işe emek vermek lazım. Barışın taraftarlarını çoğaltmak lazım. En şoke edici, infial yaratacak meselede de o çözüm aklını sahiplenmemiz lazım. O kısır döngüye hapsolmamak lazım. Yıkmak çok kolay ama pozitif olanı büyütmek ve ısrar etmek gerek. Israr etmek tek ilerletici güç.’”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Son Dakika… DEM Parti, Bahçeli’den görüşmek için randevu almayı tartışıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir