1. Haberler
  2. Güncel
  3. Sosyal girişimcilere açık çağrı: Küresel Ashoka Fellowship Ağı Başvuruları Başladı!

Sosyal girişimcilere açık çağrı: Küresel Ashoka Fellowship Ağı Başvuruları Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de uluslararası bir network sağlayan tek sosyal girişimci destek programı olduklarını söyleyen Küresel Ashoka Fellowship Programı, temel sosyal girişimci destek programının başvuruları başladı. Son başvuru 1 Nisan.

Küresel Ashoka Fellowship Programı temel sosyal girişimci destek programının başvuruları başladı. Ağ, 93 ülkede 3 bin 800’den fazla sosyal girişimciyi buluşturuyor. Ashoka Fellowship Ağı’nın yayınladığı basın metninde başvuruların son günü 1 Nisan olarak belirlendiği aktarıldı. Ashoka Fellowship Ağı, kendisini sosyal bir problemi çözmeye adamış, bunun için yenilikçi ve sosyal etkisi yüksek fikirler üreten, sistem dönüşümü hedefiyle çalışan sosyal girişimciler arıyor.

Ashoka Fellowship Programı Nedir?

Ashoka Fellowları 3 yıl boyunca maddi destek, ihtiyaç halinde, ömür boyu faydalanabildikleri pro-bono uzman destekleri ve küresel bir ağın parçası olma ayrıcalıklarını yaşarlar. Ashoka’nın uzun soluklu desteklerinin temelinde, sosyalgirişimci bireyin, vaktinin ve enerjisinin %100’ünü sosyal girişimine ayırarak, sosyal etkisini hızlı bir şekilde artırması fikri vardır.

Kapasite geliştirme hizmetlerinden ayrışarak, sosyal girişimcinin sistem dönüşümü vizyonu ve araçlarını geliştirmesine odaklanır. Proje, kurum veya program değil, birey odaklıdır. Pek çok Ashoka Fellow’u seçildikleri projelerini büyüttükten sonra yenilerine başlamaktadır. İlk üç senesi yoğunlaştırılmış olmak üzere ömür boyu devam eden, uzun soluklu bir destek programıdır. Sağladığı destek sadece finansal veya sadece danışmanlık gibi tek bir alanda değil, pek çok alana yayılır.

Ayrıntılı bilgiye ulaşmak ve başvuru yapmak için ashokaturkiye.org adresini ziyaret etmek mümkün.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sosyal girişimcilere açık çağrı: Küresel Ashoka Fellowship Ağı Başvuruları Başladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir